Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Dva stečajna postupka iz ‘nasljeđa‘ Drage Tadića, opoziv bivšeg šefa Calucema…

11. Studeni 2019.
Božica Tadić-Ćavar

Željko Rupčić novi je stečajni upravitelj MASSILIJE iz Osijeka umjesto privremenog stečajnog upravitelja Milana Stanića. Radi se o tvrtki koja je bila u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Drage Tadića, najpoznatijeg kao vlasnika OSIJEK-KOTEKSA i osuđenika na dvije godine zatvora za podmićivanje suca Vrhovnog suda u aferi Glavaš. Vlasništvo nad MASSILIJOM prenio je prije dvije godine na suprugu Božicu Tadić-Ćavar (koja je također u istom postupku osuđena zbog podmićivanja – na 15 mjeseci uvjetno). Stečajni postupak otvoren je u listopadu ove godine. Nenaplaćeni dugovi do rujna su narasli na devet milijuna kuna. Tadić-Ćavar većinska je vlasnica i VODOGRADNJE OSIJEK, nad kojom je također otvoren stečajni postupak zbog dugotrajne blokade računa. Nenaplaćeni dugovi u veljači ove godine iznosili su 9,9 milijuna kuna.

Alfred Blažina opozvan je iz Uprave CALUCEMA iz Pule. Bio je član Uprave od travnja 2016., a prije toga bio je gotovo deset godina predsjednik Uprave ove istarske tvornice cementa.

Andraž Sabotič novo je pojačanje KNAUF INSULATIONA iz Novog Marofa, i u Upravi se pridružio Saši Bavecu, Stjepanu Mršiću i prokuristu Srećku Vukaloviću.

Martin Šostarec novi je direktor KOTLARA iz Đurđevca umjesto Krunoslava Pandeka. Marijan Beketić ostao je prokurist. Osnovna djelatnost tvrtke je obrada i presvlačenje materijala vrućim pocinčavanjem. KOTLAR je tvrtka kćer CINČAONE HELENA, kojoj su vlasnici Pandek i Beketić.

TOKHEIM HOLDING vlasnički je preuzeo PIRAEX od osnivača tvrtke Zdravka Bartoša, koji se povukao i s pozicije prokurista. Matija Bartoš ostao je direktor, a Mladen Bartoš prokurist tvrtke specijalizirane za postavljanje i servisiranje spremnika za gorivo na benzinskim crpkama. Također, sjedište je preseljeno iz Zagreba u Svetu Nedelju, gdje je izgrađen poslovni objekt od 1200 kvadrata za urede, salon, servis i laboratorij. PIRAEX je i prije ulaska u sustav TOKHEIMA surađivao s tom kompanijom, koja je dio DOVER FUELING SOLUTIONSA (DFS), jednog od najvećih svjetskih dobavljača rješenja za maloprodaju goriva.
Ksenija Baivić nova je direktorica opatijskog OHM MANAGEMENT GROUPA umjesto Heima Waldemara Hirna. Tvrtka upravlja s tri hotela u Opatiji (Astorija, Bristol i Opatija), te hotelom Apoksiomen u Malom Lošinju. Lani je ostvarila 25,63 milijuna kuna prihoda i iskazala dobit od 2,88 milijuna kuna.

Zoran Maržić novi je direktor RIJEKA FOODA iz Zagreba umjesto Marina Brajkovića. Maržić je ujedno i vlasnik posredstvom svoje tvrtke GRAD HRANE (bivši FOOD CITY).

19. travanj 2024 06:49