Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Generali ušao u vlasništvo Diverta, Smjene na čelu Lager Bašića, Spin valis preuzeo Bios, Đuro Đaković kotlovi u stečaju…

27. Rujan 2021.
Simon Mastnak

Tvrtka GENERALI GEF 1 koja posluje u sklopu grupacije GENERALI preuzela je vlasničke udjele Snježane Daidžić i prokurista Tomislava Ceraja u tvrtki za informatičku sigurnost DIVERTO i pridružila se kao suvlasnik direktoru Boži Šariću. Njemu su se na toj poziciji pridružili Ines Šarić i slovenski financijaš Simon Mastnak, direktor tvrtke GENERALI GEF 1. GENERALI GROWTH EQUITY FUND preuzeo je prošle godine 75 posto vlasničkog udjela u EKO PAPIRU iz Gole od osnivača Darka Matošića koji je 25 posto vlasništva ustupio djeci – direktoru Krešimiru Matošiću i Ireni Matošić Bijelić. Krešimiru Matošiću na direktorskoj poziciji pridružio se kao predstavnik Fonda Simon Mastnak.

Ivica Viljac i Miro Šantić novi su direktori u LAGER BAŠIĆU umjesto Marijane Bašić i Tomislava Perića. Tvrtka je u vlasništvu Milenka Bašića, osumnjičenog u aferi Vjetroelektrane.

SPIN VALIS vlasnički je preuzeo BIOS iz Požege od Filipa Filipovića, Ivana Čakalića i Ivana Katrenčika.

Otvoren je stečajni postupak za tvrtku ĐURO ĐAKOVIĆ KOTLOVI, koji je otvoren zbog blokade računa teške oko 800 tisuća kuna. Prema izjavi člana Uprave Franje Pavičića, obveze tvrtke iznose oko devet milijuna kuna, a imovina oko 7,8 milijuna. Za stečajnog upravitelja imenovan je Milan Stanić, a ročište je zakazano za 7. prosinca.

Potvrđen je predstečajni sporazum za ALPRO-ATT iz Trogira u vlasništvu Tonćija Medića. Ukupne kratkoročne obveze iznose 35,84 milijuna kuna. Dobavljači su pristali na otpis 70 posto potraživanja a ostatak bi im se trebao vratiti u četiri godišnje rate nakon počeka od godinu dana. Kredite ERSTE BANCI od 14,5 milijuna kuna dužnik će otplatiti u deset godina uz kamatu od 4%.

Mato Zadro i Ivica Kliček zamijenili su pozicije u NO-u PHARMASA. Kliček je sad zamjenik predsjednika NO-a umjesto Zadre, koji je ostao u NO-u.

Direktor tvrtke INVEST AGRO (nekadašnji INVEST SEDLIĆ) Marko Šutalo prenio je vlasništvo tvrtke sa svoje AGROKOM NATURE na sebe.

Vlasnik HISTRISA Ivica Milotić ukinuo je NO.

PAPUK iz Našica, koji kontrolira obitelj Plodinec, preoblikovao se iz d.d.-a u d.o.o., sad se zove PAPUK NAŠICE, a sjedište je preselio iz Našica u prigradsko naselje Markovac Našički.

Carloalberto Giusti novi je predsjednik NO-a BANKE KOVANICA umjesto Francesca Carobbija, koji ostaje član NO-a. U tročlani NO ušao je i Gianfranco Antonio Vento kao zamjenik predsjednika NO-a umjesto Mladena Vedriša, a u NO-u više nije ni Franjo Gregurić.

Zlatan Crnić novi je direktor MIPSA iz Velike Gorice umjesto Martine Matovine.

Jan Poulsen novi je član Uprave CENOSCA CROATIA umjesto opozvanog direktora Mische Johannesa Gerardusa Simonisa. Vincent Langedijk ostao je na direktorskoj poziciji.

Aleksandra Agapito nova je predsjednica NO-a opatijskih PARKOVA umjesto Đanija Lukšića, a njezin je zamjenik Alen Žunić umjesto Eduarda Grizila. U NO su ušli i Dobrila Kraljić i Đeni Hrvatin umjesto Igora Sablića i Zorice Šergo, a Marlena Barac jedina je ostala u NO-u izabrana prije lokalnih izbora.

Lidija Lesar imenovana je za privremenu stečajnu upraviteljicu tvrtke TRANSPORT NOVAK DONJI HRAŠĆAN u vlasništvu Antuna Novaka (direktor Ljubomir Novak). Račun tvrtke blokiran je od listopada prošle godine. Razlog za pokretanje postupka su potraživanja od oko pet milijuna kuna, ponajviše zbog poreznih dugova. Ročište je zakazano za 30. studenoga.

13. travanj 2024 03:18