Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: I Crosco dobio direktora iz Mađarske, novi čelnik osječkog Ukopa, vlasničke i upravljačke promjene u Metal – inoxu…

02. Studeni 2021.
Igor Kruljac

Igor Kruljac više nije direktor CROSCA. Na njegovo mjesto imenovan je Ferenc Tarr iz Mađarske koji se pridružio MOL GRUPI u rujnu 2018. kao generalni direktor društva GEOINFORM LTD., a u siječnju 2020. imenovan je i generalnim direktorom CROSCOVE tvrtke kćeri ROTARY DRILLING iz Nagykanizse.

Vedran Novokmet novi je direktor osječke tvrtke za pogrebne usluge UKOP umjesto Hrvoja Ostričkog, kojem je istekao mandat.

Miloš Lovrenčić i Karol Trošt izišli su iz vlasničke strukture METALA – INOXA koji su sad u isključivom vlasništvu talijanskog VENDERA. Ta je tvrtka opozvala s direktorske pozicije Miju Županića i za jedinog člana Uprave postavila Dalibora Meyera. Tvrtkino sjedište preseljeno je iz Umaga u Zagreb.

Zoran Barac, direktor Zagrebačke škole ekonomije i managementa te predstojnik Katedre za financije i računovodstvo, postao je novi član NO-a CROATIA OSIGURANJA. 

U Sudskom registru potvrđena je smjena Igora Pirije  s direktorske pozicije u GRADSKOJ PLINARI ZAGREB – OPSKRBI. Razlog za opoziv bili su propusti uprave u nabavi plina, zbog čega je najavljen znatan rast cijena za poduzetnike od 1. studenoga. Tvrtku sada samostalno vodi Ivona Ilijaš.

Davorki Orač dodijeljena je prokura u E.ON ENERGIJI, a E.ON-ovu menadžeru Božidaru Đurkoviću dodijeljena je prokura u tvrtkama kćerima MOSLAVINA PLINU i PLIN-PROJEKTU.

Višnja Bijelić više nije članica Uprave AD PLASTIKA. Na toj se poziciji zadržala samo malo dulje od godine dana.

U Sudskom registru objavljene su promjene NO-a kao posljedica preuzimanja VILLE DUBROVNIK, čijih je 89,6 posto dionica od DOGUS GRUPE otkupilo osam mirovinskih fondova kojima upravlja investicijsko društvo ERSTE d.o.o. Sanja Čižmar nova je predsjednica NO-a umjesto Cema Ecevita, njezin je zamjenik Borislav Maletić umjesto Erygita Umura, a Krešimir Huljev novi je član umjesto Jacquesa Louisa Moranda i Buraka Baykana. U sklopu te transakcije mirovinci su preuzeli i tvrtku DOGUS MARINA HOTELI koja upravlja luksuznm hotelom D Resort Šibenik u marini Mandalina. Tako je DOGUS GRUPA nakon biznis s marinama izašla i iz hrvatskog hotelijerstva.

Rasija Blagajčević pridružila se kao direktorica TOMISLAV-ZAGREBA vlasniku Tomislavu Bagariću umjesto Ružice Bagarić.

Mateo Lončar novi je direktor GOSPODARENJA OTPADOM SISAK umjesto Katarine Luketić.

KAMENOLOM FUŽINSKI BENKOVAC dobio je novi nadzorni odbor. Sanjin Purić novi je predsjednik NO-a umjesto Josipa Purića, Tihomir Ranđelović njegov je zamjenik umjesto Branka Žica, a treći je član Zoran Bursać umjesto Željka Velnića. Tvrtka je u vlasništvu GP-a KRK. 

23. travanj 2024 07:46