Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Istracommerce pripojen Histrisu, promjene na čelu SAP-a, Marine Hramina

02. Studeni 2020.
Tadeja Pačnik Sajovic i Sonja Popović

Porečki HISTRIS Ivice Milotića pripojio si je tvrtku ISTRACOMMERCE. To će poboljšati 'krvnu sliku' matične kompanije jer je ISTRACOMMERCE prošle godine učetverostručio prihode na 13,31 milijuna kuna i iskazao čak 11,21 milijun kuna dobiti. Istovremeno je HISTRIS 2019. završio sa 108 milijuna kuna prihoda (samo 29 posto u odnosu na 2018.), i iskazao gubitak od 17,39 milijuna kuna.

Sonja Popović nakon 7,5 godina napustila je Upravu SAP-a i od 15. listopada više ne vrši dužnost generalne direktorice SAP-a za Hrvatsku. Financijska direktorica kompanije za istočnu Europu Tadeja Pačnik Sajovic, koja je došla u Upravu zagrebačkog SAP-a u srpnju, sad je, prema Sudskom registru, imenovana direktoricom, premda rukovodeće mjesto, prema obavijesti iz SAP-a, privremeno preuzima Josephin Galla, generalna direktorica za SAP Jugoistočnu Europu. SAP je pokrenuo postupak izbora novog generalnog direktora za Hrvatsku, stoji u obavijesti u kojoj kompanija zahvaljuje Sonji Popović na dugogodišnjem radu 'čime je značajno pridonijela kontinuiranom rastu i razvoju SAP-a u Hrvatskoj'.

Anita Čače Cvitan nova je i jedina članica Uprave MARINE HRAMINA umjesto Mire Vodopije, koji je opozvan nakon što je 11 godina bio direktor murterske marine.

Aleš Zupančič novi je prokurist PETROLA umjesto Aleša Koželjnika i Zorana Kalca.

Sebastian Palma nije više prokurist VALAMAR RIVIJERE.

Željko Debeljak novi je član NO-a BRODOGRAĐEVNE INDUSTRIJE SPLIT.

Dosadašnji član Uprave MERKUR OSIGURANJA Robert Vrca novi je predsjednik Uprave umjesto Dalibora Đurkana. Novi članovi NO-a su Martin Stihsen i Wolfgang Halsegger.

Sanja Valentić nije više prokuristica MMM AGRAMSERVISA.

Stjepan Ergović novi je zamjenik predsjednika NO-a NEXEOVE industrije građevinskog materijala DILJ iz Vinkovaca umjesto Ote Ostovića.

Bruno Palašek novi je predstavnik radnika u NO-u MEĐIMURSKIH VODA umjesto Danijele Pongrac.

Milan Kolić vratio se u Upravu LIKA CESTA. Sad je član Uprave, a od ožujka 2019. do veljače ove godine bio je predsjednik Uprave.

UNIKOMERC iz Zagreba dobio je Upravu u koju su ušli Davor Vedrina i Kristijan Leder, pa je Ivan Milek sad postao predsjednik Uprave. Tvrtku je samostalno kao direktor vodio šest mjeseci, nakon što je s te pozicije otišao dugogodišnji direktor i vlasnik 16,01 posto tvrtke Vilko Milek. Uz matičnu tvrtku, koja se bavi distribucijom i prodajom automobilskih guma, u sustavu su još trti tvrtke u Hrvatskoj (UNIKOMERC – UVOZ, UNIKOMERC – AUTOMOBILI i UNIKOMER – SERVIS), te UNICOMMERCE u Sloveniji i UNIKOMERC u BiH. Kompletan sustav UNIKOMERCA prošle je godine imao više od 300 milijuna kuna prihoda.

Dosadašnji prokurist GEOTEHNIKE iz Selca Goran Tonšić novi je direktor umjesto Sladoljuba Pezerovića. Mario Lasan ostao je prokurist.

Drago Krpetić nije više član Uprave KONČAR – ELEKTRIČNIH UREĐAJA, kojima sad samostalno upravlja predsjednik Uprave Anđelko Ercegović. Mladen Predovan novi je predsjednik NO-a umjesto Oussame Najjara.

Danijel Križić, Dražen Križić i Mate Križić vlasnički su i upravljački preuzeli M.K.M. iz Nove Gradiške od Marinka Križića, kojem je dodijeljena prokura.

Direktor OBRUČA iz Donjeg Sitnog (Split) Mate Madir vlasnički je preuzeo tvrtku od osnivača Zdravka Madira, koji je upravljao tvrtkom do 2016.

19. travanj 2024 05:28