Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Ivan Parać izašao iz NO-a Pan-peka, Sonik trgovina pripojena Studencu, Moralićeve poromjene u Božjakovini…

07. Siječanj 2021.
Ivan Parać

Osnivač PAN-PEK-a Ivan Parać nakon prodaje preostalih 35 posto udjela u tvrtki poljskom fondu privatnoga kapitala PEF VII, kojim upravlja Enterprise Investors, izašao je i iz NO-a, kao i Nada Parać. Umjesto nje, novi zamjenik predsjednika NO-a je Thomas Attila Thuske.

Nakon što je u siječnju 2020. preuzeo SONIK TRGOVINU, STUDENAC ju je s početkom ove godine pripojio.

Ferid Moralić novi je predsjednik Uprave BOŽJAKOVINE umjesto Zdravka Lemića, koji ostaje u Upravi, a treći član Uprave od ranije je Senad Moralić.

Ilya Taka Hartmann novi je direktor u tvrtki NORDEX ELEKTRANE umjesto Ralpha Patricka Maxa Böttchera.

Edo Karuza nije više član NO-a ACI MARINA.

INA je ukinula NO u svojoj tvrtki INA MAZIVA, u kojem su bili Tomislav Crnković (predsjednik), Dalibor Sokolović (zamjenik predsjednika) i Siniša Despotović.

IREKS AROMA dodijelila je prokuru Teu Skomini, Miroslavu Matasiću, Mariju Modifaju, Goranu Tintoru i Tihomiru Matijeviću.

Tvrtka KONČAR − NISKONAPONSKE SKLOPKE I PREKIDAČI pripojena je tvrtki KONČAR − APARATI I POSTROJENJA.

Martini Marojević i Valentini Cvitković dodijeljena je prokura u tvrtki OVERSEAS TRADE Co Ltd.

U vlasničku strukturu MICROBLINKA ušlo je deset novih suvlasnika, pa sad tvrtka koju vodi Damir Sabol ima 16 suvlasnika, koji su ujedno i zaposlenici.

Peter Müller novi je direktor METTLER-TOLEDA iz Zagreba umjesto Tomislava Stantića, kojem je dodijeljena prokura, kao i Gordanu Hećimoviću. Na direktorskoj poziciji od ranije je i Marek Kondrat.

Kristijan Furdi prepustio je Biljani Furdi vlasništvo i upravljanje tvrtkom NVF PLUS iz Koprivnice, koja se bavi uvozom i distribucijom prehrambenih i ugostiteljskih proizvoda.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a VODOPRIVREDE – NOVA GRADIŠKA Tomislav Burzelić novi je predsjednik NO-a umjesto pok. Josipa Andraševića. Vladimir Majetić novi je zamjenik predsjednika NO-a, a u NO je imenovan Zdravko Pleša.

Burak Baykan podnio je ostavku kao član Uprave MARINE ŠIBENIK, pa tvrtku sad samostalno vodi Dean Trevor Smith.

Direktorica PGM-a iz Poznanovca (Bedekovčina) Vesna Bartolek vlasnički je preuzela tvrtku od osnivača Ivana Skozrita, koji se 2017. povukao s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a na toj je poziciji ostao i nakon vlasničke promjene.

Suvlasnica ING-ATESTA iz Splita Gordana Mrčelić-Ilijić nije više prokuristica.

Anamarija Lokmer Binički nova je direktorica u MILLEM-INŽENJERINGU umjesto Tome Biničkog i na toj se poziciji pridružila vlasniku Mili Biničkom.

Ivica Vlašić novi je direktor tvrtke ELLABO-I.N.D. iz Dubrovnika umjesto Nevenke Vlašić, koja je suvlasnica s Perom Vlašićem.

Tvrtka Claudea Jambrošića SHERRI HILL promijenila je naziv u GLAM FOR YOU.

Vjekoslav Gucić izašao je iz suvlasništva u ROBUSTUS GRADNJI, pa je jedini vlasnik ostala tvrtka GET NEKRETNINE. Riječ je o nekadašnjem GETROU, koji je osnovao Gucić, a danas je u vlasništvu tvrtke GET REAL ESTATE INTERNATIONAL S.A., koja je 2011. registrirana u Luksemburgu.

Dražen Mikec novi je direktor AGROHORVATA iz Svetog Petra Orehovca umjesto vlasnika Dragutina Horvata, koji se povukao na poziciju prokurista.

Ivan Krišto prepustio je vlasništvo JILKA iz Bjelovara Jeleni Halgaš, Luki Krišti i Ivani Prevedan, koja je i nova direktorica umjesto osnivača.

Dosadašnji član NO-a ZRAČNE LUKE OSIJEK Ivica Bilac novi je predsjednik NO-a umjesto Dinka Staničića, koji nije višu u NO-u, kao ni Ivan Begović.

18. travanj 2024 23:04