Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Kratki rok trajanja u upravama Tommyja i Metisa, Frane Skoblar novi šef NO-a Turisthotela…

16. Listopad 2020.
Frane Skoblar

Dejan Tomić nije više član Uprave TOMMYJA, u kojoj je bio nepunih deset mjeseci.

Najveći dioničar zadarskog TURISTHOTELA Frane Skoblar (11,85 posto dionica) novi je predsjednik NO-a. On je 24 godine bio na čelu kompanije, sve do ožujka ove godine, kad je imenovan savjetnikom Uprave. Dosadašnji predsjednik NO-a Mate Bilaver sad je Skoblarov zamjenik u NO-u umjesto Ante Barića, koji je ostao u NO-u. Novi član NO-a je Zorislav Vidović, a petom članu Milenku Aleriću ovaj mandat počeo je prošlog ljeta.

Ante Korica samo je nepunih devet mjeseci bio član Uprave METISA. Tvrtku za gospodarenje otpadom iz Kukuljanovog u vlasništvu C.I.O.S. GRUPE sad vodi predsjednica i jedina članica Uprave Marija Stanić.

Denis Predovan nije više član NO-a PEVEXA.

Dosadašnji član NO-a  tvrtke GRAĐEVINARSTVO I PROIZVODNJA KRK i predstavnik zaposlenika Ivan Stipković novi je član NO-a umjesto Željka Velnića, koji nije više u NO-u, kao ni Josip Mrakovčić i Damir Crnčić. Novi članovi NO-a su Josip Strčić, Josip Šantić, Ivan Gršković i Rajko Bogdanić. Novi mandat dobili su predsjednik NO-a Josip Gršković i Sretan Galjanić.

Thomas Alexander Kohlbauer novi je član NO-a tvrtke E.G.O. ELEKTRO-KOMPONENTE iz Zagreba (bivši ELEKTRO-KONTAKT) umjesto Helmuta Heinricha Runschkea.

Dalibor Ćubela novi je predsjednik NO-a UNICREDIT LEASINGA CROATIJE umjesto Claudija Cesarija, Spas Blagovestov Vidarkinski novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Nikolausa Maximiliana Linarica, a Ana Hudika nova je članica NO-a umjesto Ognjena Brakusa.

Marko Rems novi je predsjednik NO-a zagrebačke INTEREUROPE umjesto Mihe Romiha, a Matjaž Ujčić njegov je zamjenik umjesto Mirana Markežiča. To se može tumačiti izravnijim nadzorom od strane većinskog vlasnika, INTEREUROPE iz Kopra, gdje je Rems član Uprave.

CESTE iz Bjelovara rekonstruirale su NO. Novi članovi su Gordan Marković, Mladen Drkulec, Slaven Kufner, Krunoslav Molnar, Mario Boščić i Siniša Sabolić, koji je i zamjenik predsjednika NO-a. U NO-u više nisu Ivan Mesarić, Stjepan Dragica, Željko Laklija, Vid Hodak i Stanko Grčić. Novi mandat dobili su predsjednik NO-a Stjepan Bogović te članovi NO-a Željko Iharoš i Ivan Erhatić.

Nikola Ivaniš i David Kastelic novi su članovi Uprave HNK-a RIJEKA.

Anica Rađenović nova je direktorica u FASHION COMPANYJU umjesto Almedine Korać. Na toj se poziciji pridružila Tatjani Dimitrijević. Prokurist je i dalje Draško Babić, koji je ujedno i direktor istoimene matične kompanije u Beogradu.

Joško Guberina otišao je nakon sedam godina s direktorske pozicije u tvrtki ABBOT LABORATORIES, kojom sad upravlja dvoje direktora - Edita Blažević i Stanko Klipa.

Momir Rebić novi je član NO-a SISAČKOG VODOVODA umjesto Dražena Jagodića.

Vjekoslav Šljivo novi je član NO-a PAŠKE SIRANE umjesto Marina Pernara.

Slavica Zbiljski i Ljiljana Hadžić nove su članice NO-a HOTELA CENTRAL umjesto Silvija Sutlovića i Kate Trubić.

Ksenija Žižek preuzela je vlasnički i upravljački DELTA VILIČARE iz Zagreba od Mihaela Franjevića.

18. travanj 2024 07:50