Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mirko Grbešić promijenio direktora Brodomerkura, novi predsjednik NO-a Nexe grupe…

27. Ožujak 2020.
Mirko Grbešićfoto Pixsell

Tomislav Petrović novi je predsjednik Uprave BRODOMERKURA iz Splita umjesto Ivice Kožula, koji je u Upravi bio 25 godina, a posljednjih 15 godina bio je na čelu splitske trgovačke kuće, praktički od vremena kad ju je kao većinski vlasnik preuzeo MEPAS Mirka Grbešića.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a NEXE GRUPE Željko Lukač novi je predsjednik NO-a umjesto Željka Perića, a Oto Ostović novi je zamjenik predsjednika NO-a. Iste promjene napravljene su i u NAŠICECEMENTU.

Mauro Kovačić i Paolo Kovačić novi su suvlasnici i članovi Uprave AQUAPARKA ISTRALANDIA, a dosadašnji jedini vlasnik i direktor Branko Kovačić sad je predsjednik Uprave.

Igoru Bošnjakoviću dodijeljena je prokura u PROFI BAUCENTRU iz Zagreba.

Katarini Bartolek Micek dodijeljena je prokura u AEROTEHU iz Zagreba.

Većinski vlasnik DIP COMMERCEA iz Ogulina Damir Bokulić (udjel od 85,77 posto) povukao se s direktorske pozicije, na koju je imenovao dosadašnju predsjednicu NO-a Vedranu Vukelju. Novi predsjednik tročlanog NO-a je Davorin Bokulić, njegova zamjenica je Danijela Bokulić umjesto Damira Mihaljevića, a novi član NO-a je Alen Salopek umjesto Antona Veršeca.

Željko Doričić nije više član Uprave A.K.Z. METALOGRADNJE iz Virovitice, kojom sad samostalno upravlja vlasnik Ivan Šokić.

Dosadašnji prokurist tvrtke ORTOIMPLANT DENTAL SPA Zdenko Trampuš postao je suvlasnik i direktor tvrtke, a dosadašnja jedina vlasnica Ivana Trampuš povukla se na poziciju prokuristice.

Nakon što je zamijenila Jamesa Pearsona kao članica Uprave TDR-a i članica NO-a INOVINA i TISKA, Mihaela-Claudia Dumitrescu preuzela je i njegovu poziciju zamjenika predsjednika NO-a HRVATSKIH DUHANA.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za tvrtku ROAD TRADE j.d.o.o. iz Pule. Pokrenula ga je FINA zbog blokade računa radi 2,68 milijuna kuna neplaćenih potraživanja. Tvrtka je u 2018., jedinoj pravoj godini poslovanja, ostvarila 98 milijuna kuna prihoda i iskazala bruto dobit od 3,4 milijuna kuna, i za porez na dobit ostala je dužna 836 tisuća kuna. Tvrtku je 2017. osnovao Marco Bazzan, a od njega ju je vlasnički i upravljački preuzeo Corrado Rossi u travnju 2019., nakon prve kratke, jednodnevne blokade računa, koji je nepovratno blokiran od srpnja.   

Marija Šverko nova je članica Uprave MANASA iz Splita.

Marku Bodakošu dodijeljena je prokura u tvrtki KARAŠICA-VUČICA iz Donjeg Miholjca.

Krunoslav Jakovljević novi je suvlasnik GTP GRADNJE iz Zaprešića. Jedini vlasnik dosad je bio Vjekoslav Krajina, koji je i direktor zajedno s Ivicom Baćakom.

Christian Bauer nije više direktor u GRAND CENTRU iz Zagreba.

Zoran Legac nije više suvlasnik i prokurist u tvrtki TO-KA-BU iz Zagreba.

Franjo Otročak imenovan je privremenim stečajnim upraviteljem za VIKI iz Cubinca (Križevci). Stečajni postupak nad tvrtkom Dražena Novaka (direktor Viktor Novak) pokrenut je zbog nepodmirenih dugova od 5,9 milijuna kuna i računa blokirano od kraja kolovoza prošle godine.

16. travanj 2024 09:06