Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nove promjene u upravama Studenca, MIV-a, Arena Centera, Sedam IT-a…

29. Travanj 2020.
Helena Jurčić Šestan

Michał Andrzej Halwa i Dragan Baškarad novi su članovi Uprave STUDENCA iz Omiša umjesto Helene Jurčić Šestan. Tomasz Ciborowski novi je član NO-a umjesto Łukasza Fidurskog.

METALSKA INDUSTRIJA VARAŽDIN oformila je Upravu, kojoj je na čelu ostao dosadašnji direktor Marin Dražin, a članovi su Smiljan Hren i Krešimir Kranjčec.

Tomislav Dekalić novi je direktor u ARENA CENTERU ZAGREB umjesto Vlada-Răzvana Sina, i na toj se poziciji pridružio dosadašnjim direktorima Costin-Mariusu Barbuu i Tudor-Andrei Raduu.

Irena Kevo nije više članica Uprave tvrtke SEDAM IT. Tvrtku i dalje vodi Ante Jurišić kao predsjednik Uprave, uz četvero prokurista.

Osnivač i bivši vlasnik VEMO TRADEA iz Drnja Jozo Vujeva nije više prokurist, a Josipa Jurić (nekad Vujeva), jedina vlasnica i direktorica od 2015., prokuru u tvrtki za proizvodnju papirnatih vrećica dodijelila je Davoru Juriću.

Kristina Vedriš nova je direktorica u ALPE-ADRIA POSLOVODSTVU, i na direktosrkoj poziciji tvrtke u vlasništvu HETA ASSET RESOLUTIONA HRVATSKA pridružila se Ewaldu Felbaru i Nataliji Pećanić Petrinjak.

Zlatko Marciuš novi je zamjenik predsjednika NO-a MEĐIMURSKIH VODAumjesto Dragutina Bratka, s mandatom koji mu ističe, kao i cijelom NO-u, u srpnju 2021.

Željku Lekšiću dodijeljena je prokura u PASTORU – TVORNICI VATROGASNIH APARATA.

Vlasnik Božo Čulo preuzeo je direktorsku poziciju u POTESTASU od Ante Čule. Vođenje tvrtke koja upravlja splitskim hotelom Park sa pet zvjezdica preuzeo je u najizazovnije vrijeme koronakrize. Zato ne čudi što hotel za rane prijeve (od 1. srpnja) nudi popust od deset posto. Ante Čulo nije više direktor ni u tvrtkama METROHOLDING i FENOMEN PLITVICE.

Tvrtka KUTJEVO Envera Moralića postala je jedini vlasnik ĐAKOVAČKIH VINA, nakon što je istisnula male dioničare (squeeze out), koji su držali 2,68 posto dionica.

Hermann Georg Wagner izašao je iz vlasničke strukture NEXUSA. Tvrtka iz Cerne koja se bavi strojnom obradom metala, te proizvodnjom dijelova za strojeve za zavarivanje, automate i robote za autoindustriju posluje u sklopu njemačke grupacije STRAMA-MPS MASCHINENBAU, a suosnivač i direktor Alen Magdić je suvlasnik.

Ruža Ercegović nije više članica Uprave AUTOFLOTE iz Zagreba.

Valentina Pastuović pridružila se Bojanu Vidmaru na direktorskoj poziciji u tvrtki MOZAIK KNJIGA.

Većinski vlasnik i predsjednik Uprave karlovačkog ADRIADIESELA Nenad Končar dodijelio je prokuru Marku Topiću.

Vlasnik i direktor KARIĆ AUTOMOBILA Tomislav Karić dodijelio je prokuru Željku Kariću.

Ana Kocelj nije više direktorica u ELEKTROMODULU iz Osijeka. Direktorsku pioziciju preuzela je vlasnica, dosadašnja članica Uprave, Marija Taslidžić, a nekadašnji predsjednik Uprave, osnivač Damir Taslidžić, koji je svoj vlasnički udjel prepustio početkom godine supruzi i dalje je prokurist. Tvrtka koja upravlja parkiralištima u Osiejeku  u središte medijske pozornoasti dospjela je prijem mjesec dana zbog kontradiktornih izjava oko naplate. Iz Grada je prvo najavljeno da naplate za vrijeme epidemije neće biti, ELEKTROMODUL je to demantirao, a na kraju ja postignuti kompromis – mjesec dana nema naplate, a Grad za to vrijeme koncesionaru neće naplaćivati koncesiju. Nakon isteka tog roka, ELEKTROMODUL od prošle srijede ponovo naplaćuje parkiranje.

16. travanj 2024 05:42