Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi v.d. mandat na čelu Croatia Airlinesa, pojačanje u Upravi Mlinara…

24. Studeni 2019.
Jasmin Bajićfoto Drazen Lapic/lider

Jasmin Bajić dobio je novi 'v.d.' mandat na čelu CROATIA AIRLINESA. To je njegov peti šestomjesečni mandat, a ukupno četvrta godina državnog avioprijevoznika s privremenim direktorima.

Lena Habuš, dosadašnja prokuristica ERNST&YOUNG SAVJETOVANJA, nova je članica Uprave MLINARA i s početkom studenoga pridružila se trojcu koji je imenovan 18. rujna – Dominiku Nikoliću (predsjednik Uprave), Marinu Picukariću i Zlatku Miočeviću.  

Ivo Ivančević novi je član NO-a PORSCHE LEASINGA umjesto Franza Lohningera, koji odlazi u mirovinu.

Antonija Ćoran zamijenila je na čelu tvrtke PEMO iz Dubrovnika Nikolu Butigana, koji je vodio tvrtku od 2010.

Marko Dumičić nije više član NO-a IMPERIAL RIVIJERE iz Raba.

Dubravko Kučinac novi je direktor CESTINGA iz Osijeka umjesto Stjepana Pintarića.

Gordani Nikić opozvana je prokura u NOPUSUiz Bjelovara.

Edita Matulić Katić izašla je iz suvlasništva u ZIT-u iz Nedelišća. Jedini vlasnik ostala je tvrtka b.t.c. u vlasništvu Ljubomira Tomašića i Karmen Tomašić.

Marko Musić novi je direktor MAGALIJE iz Vinkovaca, uz dosadašnjeg direktora i suvlasnika Miru Križanca.

Željku Oršičeku dodijeljena je prokura u ALU KÖNIG STAHLU iz Zagreba.

Tomislav Žuljević novi je direktor METALIJA-TRANSA iz Požege umjesto Siniše Kuzmanovića. Prijevoznička tvrtka u vlasništvu Ive Žuljevića bavi se i veleprodajom, ima lanac minimarketa METRA, četiri ugostiteljskih objekata i pekaru. Prošle je godine smanjila prihode sa 137 milijuna kuna na 47 milijuna, i broj zaposlenih s 200 na oko 70.

Aleksandar Krstić novi je vlasnik i direktor SHADES MODELSA iz Zagreba umjesto Tihomira Pešerovića.

Mizet Saračević i Xevat Gashi novi su suvlasnici i direktori GIANNA SHOESA iz Zagreba. Vlasnički i upravljački su se pridružili Vedadu Busovači.

Mladen Križan izašao je iz vlasničke strukture ADRIACINK TRANSPORTA iz Splita. Tvrtka koja nudi usluge svojim autodizalicama sad ima petero suvlasnika.

Trgovački sud u Rijeci imenovao je suvlasnika tvrtke MARE NOSTRUM CROATICUM Marina Čičin-Šaina za privremenog upravitelja umjesto osnivača tvrtke Boruta Činič-Šaina, koji je preminuo krajem listopada. Dužnost je privremenog upravitelja briga oko imenovanja nove Uprave, a do tada je ovlašten obavljati samo neodložne poslove.

Marija Pavelić ostala je jedina direktorica tvrtke ASBISC-CR, jer Tomislav Kovač nakon šest godina više nije na toj poziciji.

19. travanj 2024 02:40