Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi vlasnik Elke smijenio direktora, država prepolovila uprave na prugama i cestama, ostavka u Đakovačkim vinima…

01. Studeni 2021.
Gordan Miler

Nakon preuzimanja ELKE od Miljenka Haceka slovenska ISKRA smijenila je dosadašnjeg direktora Gordana Milera i postavila Upravu kojoj je na čelu Jankica Hacek, a članovi su Tomislav Hren i Jože Rus.

Država je smanjila broj upravljačkih pozicija u željezničkim tvrtkama. Darko Barišić, Marko Zdravko Žubrinić i Nikola Ljuban prestali su biti članovi Uprave HŽ-a INFRASTRUKTURE. Ivan Kršić dobio je novi mandat kao predsjednik Uprave, u kojoj je ostao još Krunoslav Papić. Damir Rubčić i Mladen Lugarić prestaju biti članovi Uprave HŽ-a PUTNIČKOG PRIJEVOZA pa je dosadašnji predsjednik Uprave Željko Ukić imenovan direktorom i samostalno vodi tvrtku. 

I HRVATSKE CESTE prepolovile su broj članova Uprave, što su svojim funkcijama platili Nikša Konjevod i Alen Leverić. Predsjednik Uprave (i potpredsjednik osječkog HDZ-a) Josip Škorić ostao je na svojoj poziciji, kao i član Uprave Senko Bošnjak.

Vlado Previšić podnio je ostavku na mjesto člana Uprave ĐAKOVAČKIH VINA te je na njegovo mjesto na godinu dana imenovana Đurđica Kljajić.

Dosadašnji član Uprave NORDEX ELEKTRANE Ibrahim Özarslan postao je predsjednik Uprave,  Christian Feldbinder, Nigel James Hayes i Anne-Katharine de Tourtier postaju novim članovima, a Kerim Chaouch i Andrea Venga novim prokuristima.

Melia Bičanić nova je članica NO-a PLINACRA umjesto Dalibora Antića.

Vanja Vlak nova je članica NO-a VODOSKOKA umjesto Nensi Šarić.

Dubravka Miškić-Domislić  nova je zamjenica predsjednika NO-a IBM-a HRVATSKA umjesto Nikolaja Todorova Angelova. Igor Pravica novi je član NO-a.

Reinier Bastiaan Schlatmann novi je član NO-a tvrtke DS SMITH UNIJAPAPIR CROATIA umjesto Jonathana Paula Clasona Silka.

HRVATSKA BRODOGRADNJA TROGIR izbrisana je iz Sudskog registra nakon što ju je Danko Končar pripojio drugoj tvrtki kćeri svog BRODOTROGIRA.

Vlasnik LE-GRADA iz Ivanić-Grada Josip Letec odustao je od direktorske pozicije pa je sad jedina direktorica Josipa Letec Erjavec, a Jadranka Letec zadržala je prokuru.

Željka Damjanović nova je direktorica tvrtke NIMCO BRANDS & LIQUEURS umjesto Nikole Serdara. Prokura je dodijeljena Carolini Claudiji Kurpiers i Anici Jurković umjesto Marka Jakelića.

Ilija Dragčević prepustio je vlasništvo METALBENETONA direktoru Iliji Janu Dragčeviću, ali zadržao je prokuru.

MEDIJSKI BRENDOVI upisani su u Sudski registar kao novi vlasnici zagrebačkih agencija UNIVERSAL MEDIA i INITIATIVE umjesto druge beogradske tvrtke na istoj adresi I&F GRUPE. Mirko Bojić više nije direktor INITIATIVE.

GRAMAT-LORIS iz Zagreba preoblikovao se iz d. d.-a u d. o. o. i ukinuo nadzorni odbor. Tvrtka ima 22 udjelničara i njome upravlja direktor Domagoj Golubar.

19. travanj 2024 17:55