Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Odlazak vlasnika Gumiimpex – GRP-a, novi član Uprave Pevexa, pojačanja u Croteamu…

03. Veljača 2021.
Rudolf i Damir Kirić

Promijenjeno je vlasništvo jedne od najvećih varaždinskih tvrtki, GUMIIMPEX – GRP-a. U studenome prošle godine od posljedica COVID-a 19 preminuo je osnivač tvrtke Rudolf Kirić (76), a iz vlasničke strukture izašla je i Marija Kirić. Sad su jedini suvlasnici predsjednik Uprave Damir Kirić i članica Uprave Vesna Canjuga.

Douglas Craham Morin i Graeme Shearer Struthers novi su direktori u ABESTU iz Zagreba, i na toj su se poziciji pridružili Romanu Ribariću, koji je bio i vlasnik tvrtke prije nego što ju je u listopadu prošle godine preuzeo američki izdavač videoigara DEVOLVER DIGITAL. ABEST je najveća od pet preuzetih sastavnica najpoznatijega hrvatskog brenda CROTEAM koji razvija kompjuterske igre, a najpoznatiji je po seriji igara 'Serious Sam'.

Vanja Varda nova je predsjednica NO-a HEP-ELEKTRE umjesto Vlaste Zanki.

Ivan Jukić novi je peti član Uprave PEVEXA. Prije toga bio je na vodećim pozicijama u VODOVOD-OSIJEKU i njegovoj tvrtki kćeri VODOVOD-MONTAŽI. Novi direktor tih tvrtki je Željko Mandić.

HRVATSKA KONTROLA ZRAČNE PLOVIDBE ima novi NO, kojem je na čelu Dora Matošić umjesto Dinka Staničića. Vidana Meda zamjenica je predsejdnice NO-a umjesto Ksenije Bertić, novi članovi su Saša Crnec i Željko Gojo, a iz NO-a su izašli Marko Nevešćanin i Ivan Selak.

Sanji Foder opozvana je prokura u HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆU.

Vlasnik BENČIĆA iz Rovinja Lučano Benčić povukao se s direktorske pozicije i preuzeo je prokuru, a nova i jedina članica Uprave sad je Manuela Benčić Pataj.

Goran Šeremet novi je direktor VODOPRIVREDE VRGORAC umjesto Mate Jelavića, kojem je dodijeljena prokura.

Ivan Glušac podnio je ostavku nepunih mjesec dana nakon početka drugog mandata na poziciji  direktora PULA SPORTA. Novi direktor je Samuel Smailbašić.

Emila Valčić nova je ravnateljica LJEKARNI VALČIĆ umjesto Branke Valčić.

Vlasnik KVANTUM-TIMA Marijan Bulat prepustio je direktorsku poziciju Zoranu Leitneru.

Rober Heitman izašao je iz vlasničke strukture DEMIL TECHA iz Gospića, koji je ostao u vlasništvu Nedjeljka Budimira i Davora Ljevara, koji je i direktor.

Otvoren je stečajni postupak za KALTENBERG ADRIJU.

Vedran Bjelotomić novi je direktor u PROTEKTI umjesto suvlasnika Duška Bjelotomića, i na toj se poziciji pridružio Goranu Bjelotomiću.

Valentin Adlešić novi je vlasnik, a od kraja prošle godine i direktor tvrtke T.IN.US.-G.M., koju je preko svoje tvrtke CUP UP preuzeo od Borisa Kutleše, koji nije više direktor, kao ni Miljenko Kutleša.

Armando Vičić dobio je novi jednogodišnji mandat na čelu ADRISOVE tvrtke ABILIA, ali sad kao predsjednik novoosnovane Uprave, u koju su ušli Darko Šepić i Ivan Leko.

Mirela Krivokapić nova je članica Uprave POWERHOUSEA iz Zagreba umjesto vlasnika Ante Schmucha, koji se povukao na poziciju prokurista.

Matjaž Šogorić i Ksenija Valjavec novi su direktori NOVOG OBLIKA iz Buzina (Zagreb) umjesto Darka Šogorića. Vlasnik Željko Šogorić zadržao je prokuru.

Matija Kovačec i Marko Kovačec ušli su u vlasničku strukturu TEHNIČAR-COPYSERVISA, koji sad ima šest suvlasnika.

Maruška Matulović nova je predsjednica NO-a HERZA iz Požege umjesto Darka Vučine.

Tomislav Bota nije više suvlasnik TRAST TRANSPORTA iz Novaka (Sveta Nedjelja), pa je Milijan Begović sad jedini vlasnik i ujedno je direktor.

Anđeljko Burić novi je direktor CRO LAME iz Rakitja (Sveta Nedjelja) umjesto Mitje Grpca.

ALFA STAN GRUPA dobila je Upravu kojoj je na čelu suvlasnik i dosadašnji direktor Dean Šparavec, a za člana Uprave imenovan je Marin Štenglin. Drugi suvlasnik i prokurist je Mate Mustapić.

Tomislav Didović novi je direktor požeškoga KOMUNALCA umjesto Josipa Viteza.

24. travanj 2024 11:55