Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Omial novi opet ima Upravu, novi direktor u Novasolu, povratak Franciske Dodić…

28. Rujan 2020.
Josip Družijanić, Omial novi

Marku Tadiću dodijeljena je prokura u OMIALU NOVOM, pa Josip Družijanić tu tvrtku iz Omiša više ne vodi samostalno, što je bio slučaj od početka lipnja, kad je član Uprave Stipe Novaković podnio ostavku.

Denis Kilian novi je direktor NOVASOLA iz Pule umjesto opozvanoga Larsa Hovidsa Gudbergsena. Ista smjena obavljena je u NOVASOLOVOJ tvrtki kćeri PLAN ADRIJI. Obje tvrtke imaju višečlane uprave.

Filip Dodić, vlasnik i direktor ZLATARNE DODIĆ, imenovao je Francisku Dodić na direktorsku poziciju, na kojoj je već bila od svibnja 2016. do listopada 2018. Osnivač Paško Dodić u veljači prošle godine prenio je vlasništvo na Filipa Dodića, koji je direktor od 2015. Tvrtka je prošle godine poslovala s minusom od 180 tisuća kuna, što je prvi gubitak u posljednjih pet godina.

Miroslava Goričnik-Gojsalić i Josef Pilka novi su članovi NO-a HOTELA NJIVICE umjesto Zvonimira Tudorovića i Luke Perkovića, koji je bio zamjenik predsjednika NO-a.

Silvana Zanini Ilić nova je članica NO-a pulske tvornice stakla DURAN umjesto Damira Ilića.

Miro Barešić novi je član NO-a CESTA ZADARSKE ŽUPANIJE umjesto Ane Brković.

Željko Slavić novi je zamjenik predsjednika NO-a TVINA umjesto Gorana Hercigonje.

Eliseo Jesus Oroza Rodriguez novi je direktor tvrtke MASSIMO DUTTI HRVATSKA umjesto Ramóna Rubija Patricija i pridružio se na toj poziciji Jorgeu Perezu Marcoteu i Fernandu Reyu Figueirasu.

Krešimir Maretić novi je član NO-a VJESNIKA umjesto opozvanog Josipa Klemma, koji je bio zamjenik predsjednika NO-a.

ARTHREX ADRIA je opozvala prokuru Geertu Josu Marcelu Onanu i dodijelila je Ani Blažek.

Davorinu Lovrenčiću dodijeljena je prokura u ING-JETU.

Vlasnik i direktor zagrebačkog LASER INŽENJERINGA Anđelko Kašćel imenovao je Hrvoja Popovića za drugog direktora.

Servis za čišćenje MORIĆ Dijane Vidović podnio je zahtjev za pokretanje stečaja putničke agencije ADRIATIC CHALLENGE iz Biograda zbog nenaplaćenih potraživanja od 128 tisuća kuna. MORIĆ ima pravomoćno rješenje o ovrsi od 23. ožujka, ali je račun tvrtke blokiran od 10. veljače. Pet dana prije blokade računa mađarska tvrtka MILEGÉP JAVÍTÓ preuzela je ADRIATIC CHALLENGE od Roberta Langa, koji je dotad bio i direktor, a zamijenio ga je Zsolt Emődi.

Prokuristice PANA WINDOWSA Ana Marija Sobočanec Dujić i Nikolina Babić preuzele su vlasnički tvrtku od Alojzija Sobočanca.

Otvoren je stečajni postupak za PERGAMENT iz Bjelopolja (Plitvička Jezera). Predstečajni postupak otvoren je još u listopadu 2018. U zadnjoj verziji plana restrukturiranja spominju se tražbine od 75,5 milijuna kuna. No, stečajni postupak otvoren je jer tvrtka u predstečaju nije isplaćivala plaće.

Paolo Michelazzi novi je direktor tvrtke CERAMICHE MARINER umjesto Hrvoja Hajdukovića, a Ljubici Hajduković opozvana je prokura. Na direktorskim pozicijama od ranije su Arnaldo Catti i Giulia Catti.

17. travanj 2024 08:28