Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Osijek-Koteks izašao iz predstečaja, MIV dobio Upravni odbor, nova direktorica Mango mode…

03. Rujan 2020.
Zoran Škorić

Nada Gagro imenovana je stečajnom upraviteljicom VODOGRADNJE OSIJEK umjesto Joze Perića. Tvrtka je u većinskom vlasništvu Božice Tadić-Ćavar, supruge poznatijega, kontroverznog poduzetnika Drage Tadića koji je u bijegu u BiH pred pravomoćnom kaznom od 21 mjesec zatvora. Stečajni postupak pokrenut je nakon neuspjelog pokušaja spašavanja tvrtke kroz predstečaj. Istovremeno je zaključen postupak predstečajne nagodba za OSIJEK-KOTEKS, jer je tvrtka do kraja prošle godine ispunila sve obveze prema vjerovnicima. I to je bila tvrtka Drage Tadića, a danas je u vlasništvu ZOMAG GROUPA, koji je prošle godine istisnuo male dioničare. Predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić i član Uprave Marko Tadić 80-postotni su vlasnici ZOMAG GROUPA, a ostatak drži švicarski STILTON GROUP HOLDING.

METALSKA INDUSTRIJA VARAŽDIN prešla je na monistički način upravljanja. Predsjednik Uprave Krešimir Kranjčec imenovan je glavnim izvršnim direktorom, a član Uprave Smiljan Hren sad je izvršni direktor. Članovi NO-a postali su članovi Upravnog odbora, Michael Herbeck novi je predsjednik umjesto predsjednika NO-a Tomislava Delića koji je sad njegov zamjenik, a članovi UO-a su Manfred Deutenhauser, Manfred Johann Ilg i Nenad Novko.

Christian Hosp i Renate Krenn novi su članovi NO-a tvrtke ALUFLEXPACK NOVI.

Silvo Arnuš novi je član NO-a CENTRA ZA KOMBINIRANI TRANSPORT ZAFREB umjesto Milana Jelenca.

Margarita Salvans Puigbo nova je direktorica MANGO MODE umjesto dosadašnjeg direktorskog trojca u sastavu Isak Andic Ermay, Jonathan Andic Raig i Miguel de la Capilla Brustenga.

Direktoru zadarske ČISTOĆE Draganu Maračiću produžen je mandat, ali najduže na tri mjeseca.

Mario Vulinec novi je član NO-a LIPOVICE iz Popovače umjesto Ivana Marušića.

Zadruga TERRA CONCORDIA iz Zagreba ima novi Nadzorni odbor. Predsjednica je Đurđica Mostarčić umjesto Igora Grgičevića, zamjenik je Ivan Barišić umjesto Nediljka Matića, a treći član je Artiom Milos umjesto Nevena Bahuna. Slične promjene dogodile su se i u zadruzi FORMA NOVA, samo je treći član NO-a Nebojša Milos.

Članovi Uprave tvrtke TERA iz Umaga Tamara Hadžić i Muris Hadžić ovlaštenici su na poslovnom udjelu osnivača tvrtke Tehvida Hadžića.

Katica Hadžić preuzela je vlasnički i upravljački FLEET EXPERT od Darija Banožića i preselila sjedište iz Zagreba u Ivanić-Grad.

Milan Šebalj novi je predstavnik radnika u NO-u tvrtke za proizvodnju lijesova PALMA iz Jastrebarskog umjesto Marija Spajića.

Pokrenuta je likvidacije BETINVENTA iz Zagreba, koja posluje u sklopu kladioničarske grupacije SUPERBET. Tvrtka se bavi(la) razvojem i podrškom softverskih rješenja za igre na sreću i kladionice. Prema javno dostupnim podacima, ne ostavlja iza sebe dubioze. Prošle je godine imala 21,73 milijuna kuna prihoda i iskazala 2,04 milijuna kuna dobiti.

Vlasnik i direktor FRANC MONTA Franjo Josić odlučio je da Ana Josić više ne bude prokuristica u toj zagrebačkoj tvrtki specijaliziranoj za strojarski segment graditeljstva.  

25. travanj 2024 04:09