Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pipunić preuzeo Krndiju, promjena na čelu Roglićevog Orbico Beautyja…

20. Svibanj 2020.
Marko Pipunićfoto Dražen Lapić/Lider

Marko Pipunić posredstvom svog NOVOG AGRARA preuzeo je vlasnički tvrtku KRNDIJA od Krunoslava Andrića. Velibor Obradović ostao je na direktorskoj poziciji u tvrtki koja je u 2018. zapošljavala oko 25 ljudi, ostvarila 35 milijuna kuna i iskazala 4,73 milijuna kuna dobiti.

Irena Novinec nova je predsjednica Uprave tvrtke Branka Roglića ORBICO BEAUTY umjesto Silvije Pleštine, a Snježana Zvonarević nova je direktorica umjesto Larise Roglić, koja je prešla u NO kao članica na mjesto Stjepana Roglića. Na direktorskim pozicijama ostale su Gordana Zvonarević i Martina Horvatinec.

Ivona Ilijaš nova je direktorica GRADSKE PLINARE ZAGREB-OPSKRBE, i na toj se poziciji pridružila Igoru Piriji.

Mićo Aralica izašao je iz vlasničke strukture MONTINGA. Mjesec i pol ranije vlasnički udjel Ljube Bušića preuzeo je PRO REAL ESTATE u vlasništvu Ivana Fabijančića i INCEPTUMA (u vlasništvu Željka Lukača). Tako su se Fabijančić i Lukač pridružili u vlasničkoj strukturi Ivanu Banoviću i Bosiljku Graniću. Donedavni suvlasnici MONTINGA Aralica i Lj. Bušić suvlasnici su SKELA-MONTA.

Dosadašnji član NO-a ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE Vlatko Cvrtila izabran je za zamjenika predsjednika NO-a, a Blaženka Luketić nije više u NO-u.

Božo Markić nije više član NO-a HRVATSKIH CESTA.

Arthur Vašarević novi je direktor SCHNEIDER ELECTRICA umjesto Ivana Paića. Marina Pilipac Jaša ostala je prokuristica.

Anita Cvanciger nova je članica i zamjenica predsjednika NO-a RAIFFEISENOVOG društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima umjesto Zorana Vučičevića.

Milica Grčić, Nadica Piškorec, Ljubica Andrić i Blaženka Mlinjarić izašle su iz vlasničke strukture SLOGE PODRAVSKE TRGOVINE. Tvrtka koju je krajem prošle godine kao većinski vlasnik preuzela LONIA obitelji Jaram, ima još devetero manjinskih suvlasnika.

Andrii Volokha novi je direktor GLAXOSMITHKLEINA umjesto Tamare Ewe Maykowske. Na toj se poziciji pridružio Mariji Krstić.

Mario Frlan nije više direktor i suvlasnik PHOENIX METALA iz Velikog Trgovišća. Sad je vlasništvo u rukama Zorana Ivasovića i Božidara Gabuda, koji je i direktor, a Josipa Gabud je prokuristica.

Jovan Grujičić novi je glavni direktor S IMMORENT OMIKRONA umjesto Danijela Jandrisitsa. Na direktorskim pozicijama ostali su Claus Graggaber i Mateja Sitar.

Nakon preuzimanja osječke TEZGE, Josip Bošković pripojio ju je svojoj matičnoj tvrtki SLAVONIJA-BOŠKOVIĆ.

Dosadašnji prokurist SCHWARTZLA iz Gline Johann Joachim Höden novi je član Uprave umjesto Heinricha Geigera.

Tonči Matulić novi je direktor BRODOSPLIT-BOJE umjesto Morisa Jukića.

Direktorica ECCOM-TRADEA iz Osijeka Doris Karagiannis Gkikas (nekad Doris Đorđević) vlasnički je preuzela tvrtku od Nade Đorđević. Dragan Đorđević ostao je prokurist.

Ulaskom Marija Krke u partnerstvo Odvjetničko društvo DIVJAK, TOPIĆ & BAHTIJAREVIĆ promijenilo je naziv u DIVJAK, TOPIĆ, BAHTIJAREVIĆ & KRKA.

22. travanj 2024 07:04