Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pipunićeve kadrovske rotacije, ostavka u PIK-u Vinkovci, Strabagov rekord s prokurom.. 

09. Ožujak 2020.
Marko Pipunić

Dario Kalađija novi je član Uprave NOVOG AGRARA iz Osijeka, koji posluje u sastavu ŽITA Marka Pipunića. Riječ je o provjerenom Pipunićevom menadžeru koji od 2013. vodi FARMU MUZNIH KRAVA ORLOVNJAK, a sad je vraćen i na čelo FARME MUZNIH KRAVA BRANJEVINA. S te pozicije opozvan je početkom studenog, a tri mjeseca kasnije opozvan je njegov kratkotrajni nasljednik Saša Ikić. Pipunić je zarotirao i upravljački dvojac u TVORNICI ULJA ČEPIN – dosadašnji član Uprave Petar Marić postavljen je za predsjednika Uprave umjesto Josipa Bičvića, koji je sad član Uprave.

Robert Jurišić podnio je ostavku na članstvo u Upravi PIK-a VINKOVCI.

Moritz Freyborn novi je član NO-a STRABAGA umjesto Dragana Pavelića. Prokura je dodijeljena Haraldu Kratochwillu, Marini Gojanović i Nikoli Šuškavčeviću, a Zoran Stojić prestao je biti prokurist. Tvrtka sad uz dvojicu direktora – Danijela Stepinca i Veljka Nižetića – ima rekordan broj od 22 prokurista.

Anto Iličić novi je član NO-a HŽ INFRASTRUKTURE umjesto Slavka Prolete.

Marica Dusper nova je članica NO-a GRADSKE PLINARE ZAGREB. U Sudskom registru tek je sad objavljeno da su Tomislav Bilić i Romina Benčić Škrinjar prestali biti članovi NO-a još u lipnju prošle godine.

Iz vlasničke strukture IMPLANT CENTREA MARTINKO iz Zagreba izašli su Ana Marija Skejo, Fanika Krešić, Filip Starčević, Ines Curman Martinko, Martina Golić, Pavle Šoštarić Varga i Karlo Biočina.  Uz osnivača i direktora Damira Martinka tvrtka sad ima još petero ovlaštenika na poslovnom udjelu.

Mladen Kuparić iz Srbije novi je direktor tvrtke WILO HRVATSKA iz Samobora umjesto Antona Mraka iz Slovenije. Tvrtka zastupa u Hrvatskoj matičnu kompaniju, proizvođača pumpi WILO SE iz Dortmunda.

Mirku Puđi i Ivanu Kopriću dodijeljena je prokura u DEMATEHU, a Božidar Pavlek nije više direktor. Tako je dovršena vlasnička tranzicija. Tvrtku iz Bestovja (Sveta Nedjelja), koja se bavi automatizacijom i industrijskom logistikom, prije godinu dana preuzela je KNAPP GRUPA od Pavleka (koji ju je vodio od 1997.) i Miroslava Furača. Tada su novi vlasnici imenovali za direktora i Clemensa Bauera, koji odsad samostalno vodi tvrtku.

Ivan Punek nije više član Uprave COMPINGA iz Zagreba.

Željka Dodig nije više zamjenica predsjednika Uprave LUKE PLOČE.

Općine Privlaka i Vrsi ušle su u vlasničku strukturu VODOVODA iz Zadra, koji sad ima 16 suvlasnika – gradovi Zadar te Nin i još 14 općina.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a tvrtke za javnu vodoopskrbu i odvodnju MOSLAVINA Anto Žilić novi je predsjednik NO-a umjesto Tomislava Antolovića, koji je sad član NO-a, a dosadašnja članica NO-a Ana Šiprak-Lomnicki postala je zamjenica predsjednika NO-a.

19. travanj 2024 17:43