Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pojačanja u upravama Belja i Vupika, Auto Krešo ide u stečaj, Meggle ostatak tvrtke preselio u Zagreb…

11. Veljača 2021.
Auto Krešo

Ivo Žiža imenovan je za privremenog stečajnog upravitelja tvrtke AUTO KREŠO, koja je podnijela zahtjev za stečaj. Račun je blokiran od početka rujna zbog duga od 329 tisuća kuna, a porezni je dug potkraj listopada iznosio 709 tisuća kuna. Tvrtku je u svibnju 2018. vlasnički preuzeo Rikardo Perhoč od Krešimira Ravenščaka.

Nakon što je prodala proizvodnju u Hrvatskoj FORTENOVI, MEGGLE HRVATSKA preselila je sjedište ostatka tvrtke iz Osijeka u Zagreb.

Danko Šinka i Velimir Sili novi su članovi Uprave BELJA PLUS i VUPIKA PLUS.

Veljko Prpić više nije član Uprave INŽENJERSKOGA PROJEKTNOG ZAVODA.

Mario Bašić pripojio je D&M BAŠIĆ KAMENOLOME svojoj drugoj tvrtki, PAYAGENTU. Zbog toga je prekinut stečajni postupak nad KAMENOLOMIMA čiji je račun bio u blokadi zbog neplaćenih dugova od pet milijuna kuna.

Vlatka Cvanciger i Anastazija Šarar izišle su iz vlasničke strukture PROMES CVANCIGERA, ali ostale su na direktorskim pozicijama. Prokurist i osnivač tvrtke opet je jedini tvrtkin vlasnik.

Osnivač SIŽEA KUPRES iz Samobora Srećko Kupres prepustio je svoj vlasnički udjel Željki Ćugi Kupres, koja je sad jedina vlasnica. Zajedno s njom ostao je na direktorskoj poziciji.

Nedim Jenčiragić preuzeo je vlasnički i upravljački zagrebačku GRADNJU I ULAGANJA od Mladena Kračića.

Dosadašnji član Uprave tvrtke HRID – NON DESTRUCTIVE TESTING Dražen Žunac novi je predsjednik Uprave umjesto Berislava Nadinića. Obojica su suvlasnici tvrtke koja je u većinskom vlasništvu (52 posto) ruske državne kompanije ATOMKOMPLEKT.

Božidar Duka više nije član Uprave MARINE DALMACIJA, ali ostao je u Upravi MARINE BORIK. Obje marine od prošle su godine u vlasništvu investicijskog fonda CVC CAPITAL PARTNERS koji je preuzeo D-MARIN, tvrtku u vlasništvu DOĞUŞ GRUPE.

Potvrđen je predstečajni sporazum za ĐURO ĐAKOVIĆ INDUSTRIJSKA RJEŠENJA. Vjerovnici su pristali na otpis 70 posto od 76 milijuna kuna potraživanja, a ostatak duga od 22,8 milijuna bit će isplaćen, nakon godine dana počeka, u idućih pet godina.

Branko Zlonoga i Borna Zlonoga novi su vlasnici tvrtke HAJDINJAK kao ovlaštenici na poslovnom udjelu Remize Vilić Hajdinjak, koja je bila i direktorica. Direktorsku poziciju preuzeo je dosadašnji prokurist Branko Zlonoga, a prokura je dodijeljena Borni Zlonogi.

Ante Šparada novi je direktor tvrtke ŠPARADA iz Šibenika umjesto Tonija Šparade, jedne od četvero žrtava Branka Kolopera, koji si je nakon toga oduzeo život.

Otvoren je i zaključen stečajni postupak za zadarsku SLAD GRUPU Branka Bungura. Račun je bio u blokadi od listopada 2019. Porezna uprava tada je provela pljenidbu radi naplate poreznog duga, koji je potkraj prošle godine prešao 5,6 milijuna kuna.  

Vlasnica riječkog PRO MELISA Melita Božić vratila se nakon godinu dana na direktorsku poziciju umjesto Ive Balen Barafe. U međuvremenu je bila prokuristica.

POŽGAJ GRUPA izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je pripojena tvrtki POŽGAJ.

20. travanj 2024 14:52