Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Povratak Čondića Galinčića u PP Orahovicu, Transfer na odvjetničkoj sceni, selidba Dicentre iz Vukovara u Zagreb

10. Svibanj 2021.
Vlado Čondić Galinčićfoto Dražen Lapić/Lider

Vlado Čondić Galinčić novi je član Uprave POLJOPRIVREDNOG PODUZEĆA ORAHOVICA umjesto Stipe Matića, koji vlasnički kontrolira tvrtku. Čondić Galinčić bio je menadžer u FORTENOVA GRUPI, gdje je kao izvršni direktor godinu dana vodio poljoprivredno područje za cijelu kompaniju. Sad se zapravo vratio u PP ORAHOVICA. Do sredine 2017. bio je član Uprave, a nekoliko mjeseci i na čelu tvrtke.

DICENTRA Jurice Lovrinčevića (koji je i predsjednik Uprave) preselila je sjedište iz Vukovara u Zagreb, a odnedavnom članu Uprave Nenadu Bračunu proširene su ovlasti u poslovanju.

Andrea Domac Ričković nije više partnerica u odvjetničkom društvu HANŽEKOVIĆ & PARTNERI. Postala je partnerica u manjem odvjetničkom društvu BORIĆ & PARTNERI, gdje je imenovana i direktoricom umjesto Mirele Mlinac Kapitarić, koja je partnerica, kao i Petra Novak.

Darko Horvat (imenjak i prezimenjak ministra graditeljstva) novi je član i predsjednik NO-a ZAGORJE-TEHNOBETONA umjesto Dragutina Čehoka. U NO je ušao i Mladen Ostrički umjesto Branka Levaka, a Anita Bubnjarić (zamjenica predsjednika NO-a) i Nevenka Težak dobile su novi mandat.

Osnivač i prokurist PERTA Mladen Tadić vratio se na čelo tvrtke umjesto Alena Tadića, koji ju je vodio prethodnih dvadesetak godina.

Sandra Krizmanić nova je članica NO-a samoborskoga KOMUNALCA umjesto Darka Kiseljaka.

Gabrijela Gega Balun pridružila se na direktorskoj poziciji u SV GROUPU Vanji Vlaku, koji je imenovan početkom travnja, nakon što je tvrtku vlasnički preuzeo PROSPERUS GROWTH 1, novoosnovana tvrtka kći PROSPERUS INVESTA. 

Osnivač i prokurist osječkog ELEKTROMODULA Damir Taslidžić vratio se u vlasničku strukturu i sad je ponovo suvlasnik s Marijom Taslidžić, koja je i direktorica.

Luc Cavelier novi je član Uprave i direktor prodaje u BULB TECHNOLOGIESU. Cavelier je ujedno i potpredsjednik za međunarodnu prodaju M+ GRUPE, koja ima udio u BULB TECHNOLOGIESU, a od početka svibnja u toj tvrtki vodit će prodaju na globalnoj razini.

Marinko Benić novi je i jedini član Uprave DUBROVAČKIH ZALAZAKA SUNCA UMJESTO Ivane Pejić Nikolac i Milija Vučkovića.

Nevenka Juriša nova je suvlasnica HELCOM TRADEA umjesto pok. Izidora Juriše i pridružila se u vlasničkoj strukturi Martini Juriši.

Damir Zobić preuzeo je EUROPAL VRBOVSKO od Sergija Fantinija i češkog AZ ALFA SERVICEA. On je i novi direktor umjesto Fantinija, a Eva Klimova izgubila je prokuru. Za tvrtku je u ožujku pokrenut prethodni stečajni postupak zbog blokade računa teške 3,3 milijuna kuna i za privremenoga stečajnog upravitelja imenovan je Darko Zorc. Troškovi prethodnoga i otvorenoga stečajnog postupka od 286 tisuća kuna trebali bi biti podmireni kako se stečaj ne bi završio po skraćenom postupku. Trgovački sud je zbog promjene vlasnika odgodio ročište za 6. srpnja.

Ivan Leko nije više član Uprave ADRISOVE tvrtke kćeri ABILIA. Bio je imenovan s početkom 2021. na godinu dana, ali odlazi nakon samo četiri mjeseca.

Davor Pojatina izašao je, vlasnički i upravljački, iz VD-MONTA iz Donjih Vinjana (Imotski). Jedini vlasnik i član Uprave sad je Valter Šumelj. Prije toga partnerstvo je razvrgnuto i u VD-TRGOVINI, koja je pripala Pojatini.

19. travanj 2024 21:51