Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Povratak Danijela Žderića na čelo Profil knjige, rošade u Dukatu i Man Importeru…

09. Srpanj 2020.
Daniel Žderić

Vlasnik PROFIL KNJIGE Daniel Žderić vratio se na poziciju direktora, umjesto Željka Marića, koji je u međuvremenu, od 2015., upravljao tvrtkom.

Marko Tihava novi je direktor AUTO HRVATSKINE tvrtke MAN IMPORTER HRVATSKA umjesto Velimira Marovića, koji se povukao na poziciju prokurista. Uz njega, prokuristi su i najveći dioničar (22,56 posto) i glavni izvršni direktor AUTO HRVATSKE Bogdan Tihava i Mario Fabek, koji je izvršni direktor AUTO HRVATSKE, kao i Marović.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a DUKATA Michel Francois Jadques Auguste Peslier izabran je za predsjednika NO-a umjesto Daniela Marie Jaouena, kojem je istekao mandat. Olivier Christophe Savary sad je zamjenik predsjednika, a treći član je Mirko Čulo. No, Jaouen, koji je na čelu NO-a od LACTALISOVOG preuzimanja DUKATA, prema prijedlogu za Skupštinu dioničara, 24. srpnja će se vratiti u NO. Novi mandat trebao je dobiti na Skupštini koja je bila zakazana za 28. travnja, ali je bila odgođena zbog korone. Za petog člana NO-a predložen je Branko Nikolić.

Daniel Šturm imenovan je za novog, petog direktora KAUFLAND MANAGEMENTA, i ujedno je, kao i ostalih četvero direktora postao direktor KAUFLANDOVE nekretninske tvrtke EUROPA - UPRAVLJANJE NEKRETNINAMA, kojoj je pripojena EUROPA ALFA LOG.

Ashish Kumar Joshi novi je likvidator REDKNEEA ZAGREB U LIKVIDACIJI iz Zagreba umjesto Anindyaraja Basua, koji je bio direktor tvrtke.

Marko Škrablin izašao je iz vlasničke strukture BLINKA iz Zagreba, koji sad ima četiri suvlasnika.

Suvlasnici proizvođača brašna PERLISA iz Josipovca promijenili su upravljačke funkcije. Dosadašnji prokurist Ivan Golub novi je direktor umjesto Franje Progla, koji je sad prokurist. Željko Ribarić poziciju zastupnika zamijenio je prokurom.

Viktor Perić novi je direktor tvrtke DVA PP, i postao je suvlasnik umjesto Bože Perića, koji je ostao na direktorskoj poziciji, na kojoj je i drugi suvlasnik Vlatko Prlić.

Nakon skraćenog stečajnog postupka iz Sudskog registra izbrisana je tvrtka WENG FASHION Aihe Wenga. Stečaj je bio otvoren zbog poreznog duga koji je u listopadu prošle godine iznosio više od dva milijuna kuna, uglavnom zbog neplaćenog poreza na dobit ostvarenu u 2018., jedinoj godini poslovanja.

Ljubica Tešić zatvorila je svoju KOMPANIJU TEŠIĆ. Tvrtka za proizvodnju i distribuciju pekarskih dodataka sa sjedištem u Kašteliru – Labincima zatvorena je, prema dostupnim podacima, bez ikakvih minusa, dugova i repova.

Direktor osječkog AGRO PMD-a Imre Bata vlasnički je preuzeo tvrtku koja uvozi, distribuira i servisira poljoprivredne strojeve od AGRO TECH PMD-a iz banatskog mjesta Trešnjevac (Srbija) u kojoj je i suvlasnik zajedno s troje članova obitelji. Istovremeno je objavljen opoziv prokure Zoltanu Tereku i Oskaru Romeru.

Lucija Čavlek nije više suvlasnica BTV TRUCK CONSTRUCTA, pa je direktorica Ivana Ostrman ostala jedina vlasnica, a osnivač i bivši direktor tvrtke za nadogradnju kamiona Vjekoslav Ostrman zadržao je prokuru.

Jozefina Deskar i Nikica Blažević pridružili su se kao suvlasnici tvrtke EMA iz Zagreba Marku Danonu, koji je ostao direktor.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za ozaljsku BIOLEKTRU Vlade Rožića, koji je bio otvoren zbog nepodmirenih obveza od gotovo četiri milijuna kuna.

26. travanj 2024 02:36