Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Povratak Mirka Kokanovića na čelo Ghetaldus optike, novi član Uprave Tommyja…

17. Prosinac 2019.
Ghetaldusova poslovnica

Mirko Kokanović vratio se na poziciju direktora GHETALDUS OPTIKE umjesto Vandrija Montabela, koji je bio direktor od lipnja, kad je zamijenio Barbaru Križanić-Cvetan, koja je tada prešla u NO. Mirko Kokanović proteklih 13 godina, kao predstavnik obitelji koja posjeduje 87,6 posto dionica, bio je predsjednik NO-a.  Sad je tu poziciju preuzela dosadašnja zamjenica predsjednika NO-a Gordana Kokanović, a Križanić-Cvetan njena je zamjenica. U NO-u su od ranije još Darja Maoduš Palić i Ivica Palić.

Dejan Tomić novi je član Uprave TOMMYJA umjesto Marina Kaštelančića.

Zdravko Lemić i Senad Moralić podnijeli su ostavke na članstvo u NO KUTJEVA.

Oleg Uskoković i Josef Pilka novi su članovi NO-a LAGUNE NOVIGRAD umjesto Ivana Turka i Sanje Palić.

Miljenko Lepur novi je član Uprave METISA iz Kukuljanova (Bakar), a dosadašnji direktor Jerry Pajić postao je predsjednik Uprave.

Marija Arambašin nova je suvlasnica RADIN-GRAFIKE uz Marijana Arambašina.

Jeni Krstičević nova je zamjenica predsjednika NO-a LUKE PLOČE umjesto Davorina Rudolfa, a Ivan Ostojić novi je član NO-a umjesto Darka Drozdeka.

Daniel Erik Lorén Pervan novi je član četveročlane Uprave BJELINA iz Ogulina umjesto Borisa Sobodića.

Boris Galić novi je predsjednik NO-a IMPERIAL RIVIJERE iz Raba umjesto Željka Kukurina, koji je podnio ostavku i sad je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Mladena Markoča. Markoč je član novog NO-a, kao i Jakša Krišto, koji je dobio novi mandat. Novi članovi NO-a su Gustav Wurmböck, Hrvoje Pauković i Staniša Borović.  

Igor Ćaleta nije više direktor LUSH MANUFAKTURE. Na toj je poziciji ostao David Jason Muller.

Hrvoje Klarić pridružio se kao direktor vlasniku TRANS AUTA iz Zagreba Peri Klariću.

Ivan Begović i Petar Glavaš novi su direktori ENNE TRANSPORTA umjesto Olivera Krilića i Dragana Marčinka.

Lucija Ercegović Rauš nova je jedina članica Uprave FUZIJE iz Splita umjesto Josipa Rogulja. Rogulj  je bio osnivač tvrtke iz Splita, kojoj je danas vlasnik Filip Lauš.

Vjenceslav Terzić novi je direktor FORTENOVINE tvrtke MOSLAVINA VOĆE umjesto Mladena Kobera, i na toj se poziciji pridružio Tihomiru Peraiću i Mirti Flanjak Lakliji.

Potvrđen je predstečajni sporazum nad ADRIA WINCHOM. Splitski proizvođač palubne opreme prošle je godine prvi put ostvario gubitak od 7,13 milijuna kuna. Zato se u siječnju suvlasnik Milivoj Peruzović vratio na direktorsku poziciju koju je napustio u kolovozu 2017. (zajedno s drugim od trojice suvlasnika Marinom Srzentićem). U međuvremenu je godinu dana tvrtku vodio Nikša Ivić, zatim kratkotrajno Andro Cinoti, pa mjesec dana Peruzović. Otvaranje predstečaja na kraju je u ožujku predložio Dean Ratković, koji je na čelu tvrtke od veljače.

16. travanj 2024 20:24