Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Predstečaj Tekol-Trogira Danka Končara, promjene u Kermas Istri, kratak mandat Upravi Eko-Međimurja…

12. Kolovoz 2020.
Danko Končar

Potvrđen je predstečajni sporazum za tvrtku TEKOL-TROGIR. Povezana društva koja djeluju u sklopu vlasničkog portfelja pod kontrolom Danka Končara otpisala su 60 posto od 2,7 milijuna kuna potraživanja, a preostali milijun kuna otplatit će u godinu dana nakon otplate ostalih potraživanja. I dobavljači su pristali na otpis 60 posto potraživanja od 4,6 milijuna kuna i svih kamata, a ostatak od 1,8 milijuna kuna bit će im isplaćen u roku od dvije godine. Nešto manji otpis - 40 posto od 2,9 milijuna kuna potraživanja - izborila je država. Ostatak će biti isplaćen nakon godine počeka u 14 kvartalnih anuiteta. Na taj je način samo Porezna uprava otpisala 1,1 milijun kuna poreznog duga.

Jelena Manojlovic ostala je jedina članica Uprave KERMAS ISTRE nakon što su predsjednik Uprave Danko Končar i član Uprave Nenad Končar odustali od svojih funkcija u tvrtki koja među ostalim vodi projekt Brijuni rivijera u Vodnjanu te na pulskom otočiću Sveta Katarina i uvali Monumenti.

Tročlana Uprava EKO MEĐIMURJA dobila je novi mandat, ali samo do kraja ove godine. Saša Novaković na čelu je tvrtke od 2014., Jurica Soldat član je Uprave od 2010., a Tomislav Radek od 2006.

Nebojša Popović novi je član Uprave B2 KAPITALA umjesto Karija Roberta Ahlströma.

Vedran Stinčić novi je član NO-a ISKON INTERNETA umjesto Andrije Krajnika.

Senko Judin novi je direktor BERNERA iz Zagreba umjesto dosadašnjeg direktorskog dvojca Wolfganga Sagedera i Bernda Laibachera.

Suvlasnica TERRALOGA iz Varaždina Bosiljka Valjak prepustila je svoju direktorsku poziciju Antoniju Valjku. Druga dvojica suvlasnika - Petar Kögl i Domagoj Njegač – ostali su direktori.

Zoran Milojčić vlasnički je preuzeo porečki ITALO od Richárda Kovácsa. Odmah je opozvao jedinog člana Uprave Sinišu Božića i zauzeo upravljačku poziciju.

Osnivač i jedini vlasnik vukovarskog PLANUM-GRAĐENJA Đuro Bamburač, koji je do početka godine i upravljao tvrtkom, vratio se u upravljačku strukturu kao prokurist. Prokuru je dodijelio i Danilki Sremac. Emil Tuša ostao je član Uprave.

Dubravko Lončar novi je član NO-a ŠPORTSKI OBJEKTI iz Osijeka umjesto Katice Šobat.

Bivši suvlasnici AGITRADEA Sonja Dražin i Marijan Sermek nisu više prokuristi u tvrtki koja je u vlasništvu Jasne Kosanović, Gordana Dražina i Marija Sermeka.

Tvrtka SOLEAS u vlasništvu Matije Blaževića i Mateja Raguzina nije više suvlasnik turističke agencije COLLEGIUM PUTOVANJA, koja je sad u isključivom vlasništvu Ivora Brunjaka. On je ostao i jedini direktor nakon što su Blažević i Raguzin odstupili s direktorskih pozicija. Također, tvrtka je preselila sjedište iz Zagreba u Rijeku.

Napokon je pokrenut stečajni postupak nad TECHNO-OILOM iz Hercegovca i za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovana je Paula Čandrlić Mesarić. Prijedlog je podnijela FINA zbog duga od deset milijuna kuna evidentiranog još prije godinu dana. Direktor Anto Bović već je tada zatražio pokretanje stečaja, ali je Trgovački sud odbio pokrenuti postupak jer tvrtka nije uplatila 5000 kuna za namirenje stečajnog postupka. Nije ni mogla, jer je račun u neprekinutoj blokadi od ožujka prošle godine. Od deset milijuna kuna, 2,3 milijuna otpada na porezna dugovanja.

19. travanj 2024 12:19