Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Manpowera i Montinga, pojačanje u Angelina toursu…

09. Studeni 2020.
Aleksandar Hangimana, Manpowerfoto Dražen Lapić

Aleksandar Hangimana novi je direktor MANPOWERA i MANPOWER SAVJETOVANJA umjesto Nune Ricarda Frazãoa Gameira. Hangimana je na čelu tih tvrtki bio i od travnja 2019. do siječnja ove godine. On je regionalni menadžer kompanije koja je najveća svjetska posrednica u zapošljavanju.

Marko Aralica novi je predsjednik Uprave MONTINGA umjesto Gorana Brletića, a iz Uprave je otišao i Marko Marinović. Aralica je u MONTINGU bio prokurist do 2017., a od tada do lipnja ove godine bio je zamjenik predsjednika NO-a.

Hrvoje Katičić novi je član Uprave ANGELINA TOURSA.

Domagoj Vuković novi je direktor u DELOITTEU, a Juraj Moravek prestao je biti prokurist.

David Krmpotić novi je član NO-a osječkog komunalnog poduzeća UNIKOM umjesto Miroslava Vaneka, koji je podnio ostavku.

Fernando Jose Rico Perez novi je prokurist u VJETROELEKTRANI JELINAK umjesto Juana Cruza Mendezone Goyarzua.

John Ivan Krstičević novi je direktor zadarske ČISTOĆE umjesto Dragana Maračića.

Suvlasnik TEXO TRGOVINE Davor Herceg povukao se s direktorske pozicije i sad je prokurist. Dugi suvlasnik Rober Rubinić ostao je direktor.

Marcela Večković nova je suvlasnica OKTANA ŽAŽINE umjesto Višnje Večković. Drugi suvlasnik i osnivač tvrtke Stjepan Grahovac ostao je direktor, a nova prokuristica je Petra Grahovac umjesto opozvanog Gorana Večkovića.

Nikola Kruljac imenovan je za privremenog stečajnog upravitelja METROPOLIS TOURISTA. INDUSTROGRADNJA je još u studenome 2018. predložila otvaranje stečajnog postupka zbog svog potraživanja od 14,2 milijuna kuna. Dužnik je u međuvremenu tražio vještačenje, ali je stečajni postupak ipak pokrenut da ne bi nastupile okolnosti štetne za vjerovnika. Račun tvrtke prvi je put bio blokiran prije INDUSTROGRADNJINOG prijedloga, u međuvremenu je nekoliko puta bio blokiran i odblokiran, a aktualna blokada traje od 24. rujna. Tvrtka je u vlasništvu Mate Petrovića i Mate Usorca, koji su i prokuristi, a direktor je Goran Šafarek.

Osnivač i jedini vlasnik IVMARA Mladen Pogačić povukao se s direktorske pozicije, preuzeo prokuru i za direktoricu je imenovao Ivanu Pogačić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a VETERINARSKE STANICE KRIŽEVCI Tihomir Tkalčec novi je predsjednik NO-a umjesto Roka Bašića, koji je ostao u NO-u. Radoslav Mihajlović napredovao je do pozicije zamjenika predsjednika NO-a. Novi članovi NO-a su Petar Bašić i Marko Dvojković umjesto Darija Banića i Tihomira Horvata.

Josip Koprivnjak ostao je jedini vlasnik POLJOPRIVREDNOG CENTRA iz Veliškovaca (Belišće) nakon što su Antun Đurković i Ljilja Đurković prestali biti suvlasnici. Koprivnjak ih je opozvao iz Uprave, i vodi tvrtku kao direktor, uz Brigitu Devčić kao članicu Uprave.

Osnivač WINGMANA Vedran Jakšić opet je jedini vlasnik i direktor, nakon što su iz vlasničke strukture izašli Joško Crvelin i Tomislav Đura, koji nije više ni direktor. No, partnerstvo je preživjelo u većoj zajedničkoj tvrtki, trgovcu naftnim derivatima APIOSU, koji ima lanac s 25 benzinskih crpki.

Peter Wolfgang Schulz nije više direktor u tvrtki WEBER STROJOGRADNJA SEE, koju sad samostalno vodi Filip Oršić.

Nakon što je nizozemski INTERXION preuzeo ALTUS INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE iz Zagreba, tom data centru ime je promijenjeno u INTERXION HRVATSKA.

Dražen Cvijanović novi je direktor u tvrtki PRO 93 iz Pazina, i na toj se poziciji pridružio vlasniku Danku Cvijanoviću.

Ivica Plazibat nije više direktor u tvrtki DP BRODOGRADNJA I SAVJETOVANJE, kojom sad samostalno upravlja vlasnik Jurij Piven.

Goranka Devčić, Karmen Abramović, Vedran Ercegović, Adrijana Granatir i Božo Jakšić ušli su u vlasničku strukturu ERNST&YOUNG HOLDINGA, koji sad ima 56 suvlasnika.

15. travanj 2024 05:27