Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Luka Gašpar nije više direktor Vertiv Croatije, promjene u Splitskim tržnicama…

08. Listopad 2019.
Luka Gašpar otišao je nakon 17 godina s direktorske pozicije u Vertiv Croatiji, a krajem godine odlazi u mirovinufoto Dražen Lapić

Viktor Petik i Igor Grdić novi su direktori u VERTIV CROATIJI (nekadašnji EMERSON) umjesto Luke Gašpara, koji odlazi s vodeće funkcije u tvrtki nakon 17 godina, a s krajem godine odlazi u mirovinu. Vlasta Brozović ostala je u Upravi. Petik je dosad bio predsjednik NO-a, pa je na njegovo mjesto došao Giordano Albertazzi. Također, sjedište tvrtke preseljeno je sa Selske ceste 93 (blizu Ericson Nikole Tesle) u Buzin (Oreškovićeva 6n).

Tvrtko Karoglan novi je direktor TRŽNICA-HIPPOS umjesto Jose Šimundže. Ante Lasić ostao je prokurist. Sva trojica su među desetero suvlasnika tvrtke koja je koncesionar splitske tržnice, i svake godine uz oko 17 milijuna kuna prihoda iskaže oko četiri milijuna kuna dobiti.

PROTEUS TRGOVINA izbrisana je iz Sudskog registra. Lani je ostvarila 15 milijuna kuna prihoda i dva milijuna gubitka. Ljetos je sa 17 zaposlenih pripojena SHOEBOX ADRIJI, koja je u vlasništvu istoimene mađarske kompanije, a prošle godine sa stotinjak zaposlenih ostvarila 69 milijuna kuna prihoda i 2,67 milijuna kuna dobiti.

PRESS GLASS iz Jalžabeta dobio je Nadzorni odbor u kojem su Tomasz Jacek Polaczek (predsjednik), Tomasz Andrzej John (zamjenik predsjednika) i Stela Medved (članica). Tvrtka u Jalžabetu od osnivanja je u četiri godine dosegla 370 zaposlenih i prihode od 240 milijuna kuna, a prošla je godina bila prva s pozitivnim poslovanjem (dobit od četiri milijuna kuna). Osim u Hrvatskoj, još 11 pogona za proizvodnju i obradu ravnog stakla PRESS GLASS ima u Poljskoj, UK i SAD-u.

Ivana Krajinović prestala je biti prokurist u VEČERNJEM LISTU, 24SATA i STYRIA MEDIJSKIM SERVISIMA. To se dogodilo nakon što je vlasnik, austrijska STYRIA, izašla iz suvlasništva u ADRIA MEDIJI ZAGREB, a Krajinović je u toj tvrtki članica Uprave.

Emiliju Vidasu oduzeta je prokura u COMTEL CORPU, tvrtki koja je distributer CISCA, DELLA, SAMSUNGA i RAZERA za Hrvatsku, a lani je imala 224 milijuna kuna prihoda i 11,6 milijuna kuna dobiti.

Branko Mikša nije više član NO-a OTP BANKE, a Nikola Mikša novi je član Uprave umjesto Zorislava Vidovića.

PETROL od CRODUX PLINA preuzima dio poslovanja koji se odnosi na ukapljeni plin. To uključuje i preuzimanje vlasničkog udjela u ADRIA-PLINU iz Kaštel Sućurca.

Saskia Frederika Karlijn Winkes nova je direktorica LOZNICE iz Zagreba umjesto Ramsesa van Toora. U Upravi te nekretninske tvrtke od ranije su Gregory Mark Butchart, Neven Kreković i Roland Žuvanić.

19. travanj 2024 02:59