24. srpanj 2020.

Tvrtke i karijere: Promjene u Auctoru, Invest Sedlić opet promijenio vlasnika, a sad i naziv...

Ružica Vađić   

Ružica Vađić nije više članica Uprave AUCTORA, pa je dosadašnji predsjednik Uprave Oleg Uskoković postao direktor. Ova promjena mogla bi uzrokovati rošade i u drugim kompanijama, jer je Vađić temeljem AUCTOROVOG vlasničkog udjela na čelu nadzornih odbora više kompanija, među kojima su MEDIKA i LAGUNA NOVIGRAD.

Marko Šutalo preuzeo je vlasništvo AGROKOM NATURE iz Gunje od Admira Baždara. Obojica su i dalje zajedno u Upravi tvrtke za savjetovanje, proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, trgovinu i usluge koja je prošle godine podigla prihode za 34 posto (na 136 milijuna kuna) i dobit za 56 posto (na 1,79 milijuna kuna). Baždar je prošle godine preko AGROKOM NATURE vlasnički preuzeo INVEST SEDLIĆ od Zvonimira Sedlića, pa je sad Šutalo vlasnik i INVEST SEDLIĆA, odnosno tvrtke kojoj je naziv upravo promijenjen u INVEST AGRO. A promijenjeno je i sjedište, koje je izvorno bilo u Bereku, Sedlić ga je 2017. prebacio u Bjelovar, Baždar ga je prilikom preuzimanja preselio u Zagreb, a novo je sjedište nakon najnovije vlasničke promjene u Novom Senkovcu (Slatina). 

Mirko Habijanec novi je predsjednik NO-a HIDROREGULACIJE iz Bjelovara umjesto Zlatka Barile, koji ostaje u NO-u. Za zamjenika predsjednika NO-a izabran je Mario Biljan umjesto Marija Preskočila. Novi član NO-a je Darko Jambreković, a iz NO-a su izašli Mato Petrić i Dario Marković. Jadranka Živoder ostala je u NO-u. Najveći vlasnički udjel u HIDROREGULACIJI (43,77 posto) ima Habijančev RADNIK iz Križevaca.

Josip Matijašević nije više član NO-a ELEKTROPROJEKTA iz Zagreba.

Darko Risteski preuzeo je zaprešićki AM TURIST vlasnički i upravljački od Marija Jurića i Ante Jurića. Prije toga tvrtka je podijeljena i dio imovine prenesen je na novu tvrtku AM TURIST UGOSTITELJSTVO I TURIZAM koju je u veljači 2019. osnovao Anto Jurić.

Osnivač i direktor BALOGA iz Našica Ivan Balog dodijelio je prokuru drugom Ivanu Balogu.

Prokuristica Ivana Pranić pridružila se direktoru Davoru Praniću kao suvlasnica u SKLADIŠNOJ LOGISTICI iz Hrvatskog Leskovca (Zagreb).

Matiji Ivokoviću dodijeljena je prokura u BAUDERU iz Vukovara.

Ivana Sremić prestala je biti prokuristica u THYSSENKRUPP DIZALIMA.

Vlasnik i direktor OS METALA iz Ladimirevaca (Valpovo) Dario Katić dodijelio je prokuru Gordanu Duvnjaku.

Vlasnik i dosad jedini direktor DAROJKOVIĆ PROMETA iz Dugog Sela Smiljan Darojković direktorima je imenovao Silvestra Darojkovića i Vinka Darojkovića.

VETERINARSKA STANICA RIJEKA najprije je preuzela vlasničke udjele Josipa Šverka i Tadije Peraića u VETERINARSKOJ AMBULANTI OPATIJA i onda ju je pripojila.

Ivan Bočina i Vinko Uhač nisu više prokuristi u UGORU iz Rijeke. Njih dvojica su 1993. osnovali tvrtku za ulov i preradu ribe zajedno s Vinkovim bratom Nevijem Uhačem koji je i danas prokurist. U međuvremenu su, 2006., otvorili i konobu i obavili generacijsku tranziciju. Danas su suvlasnici Damir Uhač, Kristijan Uhač i Marin Biočina, a direktorica je Tamara Cvitan.

Vedran Balen i Ivan Balen izašli su iz vlasničke strukture zagrebačkog BIGRAFA i nisu više direktor, odnosno prokurist. Suvlasnici i direktori tvrtke za prodaju i distribuciju materijala za offset ostali su Jakša Balen, Jurica Balen i Zvonimir Balen.

Marinko Tomić nije više ravnatelj zagrebačke gradske tvrtke UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA. Za vršitelja dužnosti postavljen je Davor Mevorah.

Aleš Mokrý novi je, jedini član Uprave tvrtke BIOMASS TO ENERGY BENKOVAC UMJESTO Pavela Petláka.

Željko Udovičić postavio je Marka Ćurkovića za novog direktora u svoje dvije tvrtke – u LUČKO NEKRETNINAMA umjesto Damira Poljaka i u ASPERA NEKRETNINAMA umjesto Ivana Ćavara.

Zoran Karamatić novi je direktor CONDOMINIUM SERVISA umjesto Ozrena Valkovića.

Branko Staničić nije više suvlasnik ALPEXA, zastupnika inozemnih proizvođača stomatološkog materijala i opreme. Direktorica i sad jedina vlasnica Slavica Alpeza Staničić preselila je sjedište iz Opatije u Zagreb i dodijelila prokuru Zvonimiru Čizmaru.

Božidar Skejo nije više prokurist tvrtke MB LUBIN koja posluje u vlasništvu KALI-TUNE.

Ljiljana Ćurić imenovana je privremenim upraviteljem AGROMENSA IZ Bartolovca (Sibinj) umjesto direktora Blaža Ćurića koji je vlasnik tvrtke.

Vlasnik MEDIA SERVIS GLOBALA Ivan Jurić-Kaćunić dodijelio si je prokuru koju je dosad imala Anita Šulentić.

Zlatko Zebić novi je predsjednik NO-a VODOVODA ZAPADNE SLAVONIJE iz Nove Gradiške umjesto Hrvoja Žakića, a Hrvoje Moćan zamjenik je predsjednika NO-a umjesto Milana Mateše. Novi članovi su Goran Tomljanović i Ivica Pivac umjesto Mladena Konjevića i Slavka Mulca, a u NO-u su ostali Ivica Marjanović, Anto Žagrić i Đurđica Oršulić.

Vlasnik i dosadašnji direktor tvrtke POPRAVAK BRODSKIH MOTORA Davor Tudor povukao se na poziciju prokurista i direktoricom imenovao Hanu Tudor.

Vlasnica i članica Uprave GRADINA-MONTA iz Vučipolja (Hrvace) Neda Bandić dodijelila je prokuru Mladenu Bandiću. Osnivač tvrtke Marijan Bandić prokuru ima od ranije.