Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Dogusu Croatiji, potvrđeno preuzimanje Pet minuta, odlasci iz uprava Flibe i Sportine…

28. Ožujak 2021.
Burak Baykan

Doğuşov regionalni direktor za Hrvatsku Burak Baykan vratio se u Upravu DOGUS CROATIJE – koju je napustio u srpnju prošle godine − i sad je jedan od trojice direktora.

U Sudskom registru provedeno je preuzimanje tvrtke PET MINUTA koju je britanska kompanija ENDAVA za 250 milijuna kuna kupila od Luke Abrusa Fijačka, Svena Marušića, Slavice Marohnić i FIVE HOLDINGA (u kojem udjele imaju zaposlenici tvrtke). Troje glavnih dosadašnjih suvlasnika ostat će na dosadašnjim funkcijama u Upravi, i bit će jednim dijelom isplaćeni putem razmjene dionica i buduće nagrade za nastavak uspješnog razvoja tvrtke.

Marc Guy Gérard Tenart nije više u Upravi FLIBE, koja upravlja trgovačkim lancem Emmezeta.

Tomislav Ljutić nije više član Uprave SPORTINE.

Nataša Zvono nije više članica Uprave PIZZA SHOPA iz Komolca (Dubrovnik), pa sad tvrtku opet samostalno vodi osnivač Mario Zvono.

Ivica Zrilić nije više direktor u FOOD INTERNATIONALU iz Zagreba. On je bio i vlasnik prije nego je tvrtku preuzeo ATM&GLMT. Ta je tvrtka registrirana u Njemačkoj, a vode je Ivica Zrilić i direktor FOOD INTERNATIONALA Andrej Zrilić.

Mislav Asodi novi je direktor u PLATTNER CROATIJI umjesto Predraga Lončarevića i na direktorskoj se poziciji pridružio vlasniku Nenadu Plattneru.

Matjažu Pavlinjeku i Nuši Pavlinjek Slavinec dodijeljena je prokura u OKIROTU iz Pregrade.

Suvlasnik WATELA iz Zagreba Abdulwahed Abdulwahid preuzeo je prokuru u tvrtki.

Ivan Šestak kao direktor u KOLNIKU iz Marije Bistrice pridružio se na toj poziciji Snježani Šestak. Osnivač Stjepan Šestak zadržao je prokuru.

Slovenski investicijski fond ALFI PE preko svoje hrvatske tvrtke ALFI ALPE I ušao je u vlasničku strukturu ELEKTRONIČKIH RAČUNA iz Zagreba, a direktor matičnog fonda Miran Kovač ušao je u Upravu. Ostali suvlasnici su predsjednik Uprave Marko Emer, Nenad Pavletić i CROESUS SAVJETOVANJE Damira Ostovića.

Varaždinska tvrtka ŠIMEĆI Johna R. Alma ušla je u vlasničku strukturu DUBROVAČKIH ZALAZAKA SUNCA umjesto varaždinskog odvjetnika Olega Uskokovića. Ostala dva suvlasnika su Petar Luburić i direktor ŠIMEĆEG Siniša Jerosomić.

Pokrenut je prethodni stečajni postupak za tvrtku VON RIPP iz Rijeke u vlasništvu Alexandera Von Rippa iz BiH, koji je i član Uprave. Račun tvrtke blokiran je od kraja rujna zbog 2,7 milijuna kuna, a tvrtka je na listi poreznih dužnika zbog oko pola milijuna kuna duga za porez na dobit ostvarenu u 2019.

Ivan Mrakovčić ostao je jedini vlasnik i član Uprave TUTTI FRUTTI RIJEKE nakon što je Ivica Baldigara izašao iz vlasništva tvrtke i upravljanja.

Krešimir Kašuba novi je predsjednik NO-a NAŠIČKOG VODOVODA umjesto Dušana Nekića, koji nije u NO-u od rujna prošle godine.

25. travanj 2024 09:39