Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u upravama Erste banke, Petrokemije, Janafa...

11. Veljača 2020.
Draganu Kovačeviću novi mandat na čelu Janafa

Krešimir Barić novi je član Uprave ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKE umjesto Slađane Jagar, a Hannes Frotzbacher nije više član NO-a.

Juraj Kojundžić novi je član Uprave PETROKEMIJE umjesto Gorana Plešea.

Vlada je NO-u JADRANSKOG NAFTOVODA predložila temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, da Dragan Kovačević dobije novi mandat kao predsjednik Uprave, a da novi članovi Uprave budu Stjepan Adanić i Vladislav Veselica umjesto Jakše Marasovića i Brune Šarića.

Igor Kokanović novi je član NO-a GHETALDUS OPTIKE.

Dinko Šerventić osnovao je u ožujku 2019. tvrtku MUNDUS USLUGE, a 20. siječnja pripojio ju je svojoj matičnoj ADRIA GRUPI.

Darko Žekš nije više član Uprave G3 SPIRITSA iz Zagreba, pa suvlasnik Dragomir Bulić nije više predsjednik Uprave nego direktor hrvatske tvrtke koja posluje u sklopu slovenskog distributera alkoholnih pića. G3 SPIRITS je, među ostalim, zastupnik Jägermeistera, Jacka Daniel‘sa, Finlandije, tequile Pepe Lopez, džina Hendrick‘s, ruma Santiago de Cuba… Ima tvrtke i u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a s partnerskim tvrtkama pokriva i tržišta Albanije, Makedonije i Kosova.

Otvoren je predstečajni postupak za ĐURU ĐAKOVIĆA INDUSTRIJSKA RJEŠENJA.

Natalija Sačer Blažević nije više članica Uprave HANJEŠA iz Trnovca.

Suvlasnik tvrtke PILETIĆ, Vladimir Piletić, direktorsku poziciju zamijenio je prokurom, pa tvrtku sad sama kao direktorica vodi druga suvlasnica Janja Piletić.

Vlasnica tvrtke ADEO iz Osijeka Spomenka Drinković, koja je do 2018. bila direktorica, sad je napustila i poziciju prokuristice.

Vedran Kukec novi je direktor u tvrtki KUKEC iz Ivanić Grada, i u Upravi se pridružio vlasniku Željku Kukecu i Sanji Kukec.

Zoran Balkić preuzeo je tvrtku ADCON od Tomislava Vuletića i promijenio joj naziv u BASE58, te dodao niz novih djelatnosti – od konzultantskih do davanja školskih poduka i iznajmljivanja strojeva, opreme, vozila i bicikala. Umjesto Vuletića u Upravi su, uz novog vlasnika, Monika Ežbegović i Michael Widmann.

Antonija Jurković nova je predsjednica NO-a GHETALDUS – OČNE OPTIKE RIJEKA umjesto Jakova Dminića. Oboje su među 25 suvlasnika tvrtke.

Vidko Gradišnik postao je član Uprave SAN BOXA iz Kamanja umjesto Krunoslava Mlačka i ušao je u vlasničku strukturu tvrtke, gdje se pridružio predsjedniku Uprave Denisu Priselcu i članu Uprave Damiru Ćirku.

DALEKOVODOVA tvrtka PROIZVODNJA MK I OSO treći put je promijenila naziv. Nekadašnja DALEKOVOD CINČAONICA, osnovana 2002., promijenila je naziv 2011. godine u DALEKOVOD PROIZVODNJA. U ožujku prošle godine tvrtka je u nazivu ostala bez vlasnika – DALEKOVODA i preimenovana je u PROIZVODNJA MK I OSO (proizvodnja metalnih konstrukcija i ovjesne i spojne opreme za dalekovode), da bi sad postala PROIZVODNJA MK.  

Tvrtka SEDLIĆ iz Bereka, koja je prvenstveno poljoprivredna grupacija, dodala je u registraciju djelatnosti trgovinu i proizvodnju plemenitih metala.

18. travanj 2024 10:15