Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u samoupravnoj Itas-prvomajskoj, Adrisovoj Abiliji, Magmi…

16. Siječanj 2020.
Dragutin Varga ispred čuvenog murala Tvornice radnicimafoto Ratko Mavar/Lider
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Krešimir Trstenjak prestao je biti glavni izvršni direktor ITAS-PRVOMAJSKE nakon malo više od godinu dana na toj funkciji, koja je ujedno ukinuta. Jedini izvršni direktor jedine hrvatske samoupravne tvornice ostao je Dragutin Varga.

Alexander Hrkač nije više suvlasnik tvrtke OPEKA TRADE iz Osijeka, i razriješen je s pozicije člana Uprave, u kojoj je ostao samo predsjednik, Zvonimir Novak, koji je i suvlasnik zajedno s Melitom Trošelj. Hrkač je poznat kao kontroverzni bivši broker koji je ostao bez dozvole zbog sumnjivog trgovanja dionicama, a poslovao je u Hrvatskoj i BiH. Danas je direktor osječke ESSEKER GRUPE. Ujedno je i suvlasnik – zajedno s Martom Karpati i tvrtkama EUROPLANTAŽE, VRIJEDNOSNICE OSIJEK, te MESO-RAD. Te četiri tvrtke međusobno su vlasnički isprepletene, prvenstveno preko Hrkača.

Armando Vičić dobio je novi mandat na čelu ADRISOVE tvrtke ABILIA iz Rovinja. Nakon ostavke Stipanke Ivandić Štefanek, od početka srpnja 2019. dobio je šestomjesečni mandat, a sad je dobio dvostruko duži period – do kraja godine.  

Helmut Heinrich Ruschke novi je član NO-a tvrtke E.G.O. ELEKTRO-KOMPONENTE (bivši ELEKTRO-KONTAKT) umjesto Wolfganga Gerharda Bauera, koji je bio na toj poziciji nepunih šest mjeseci.

Ivana Repalust nova je direktorica MAGME iz Varaždina umjesto Josipa Repalusta. Njih dvoje suvlasnici su tvrtke koja distribuira i prodaje proizvode u HoReCa i retail kanalu u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. MAGMA ima stotinjak zaposlenih, a u pet godina više je nego udvostručila prihode (244 milijuna kuna u 2018.) i dobit (4,8 milijuna kuna).

Općine Plaški i Saborsko ušle su u vlasničku strukturu VODOVODA I KANALIZACIJE iz Ogulina – uz Grad Ogulin te općine Josipdol i Tounj.

Tomaž Adamič novi je član NO-a RECRO ULAGANJA umjesto Mladena Vedaka.

Neven Lucić novi je suvlasnik COMITER TRGOVINE i pridružio se osnovačima Frani Čupiću i Renatu Pisku.

Josip Novak novi je suvlasnik SATURA iz Strahoninca. U vlasničkoj strukturi pridružio se Kristijanu Kneziću (direktor), Branku Kneziću (prokurist) i Danijelu Novaku.

Stjepan Djedović izašao je iz vlasničke strukture OSJEČKE TRGOVINE PAPIROM. Dragan Ćavar, Mladen Maršić i Ivan Kos ostali su suvlasnici.

Darko Eškinja novi je prokurist FUN PARKA BIOGRAD umjesto Stipe Tabaka.

Silvio Butalja novi je član Uprave JADROLOGA iz Rijeke, uz Gordanu Butalju.  

Ivan Glibušić novi je direktor MULTIIGRE iz Splita umjesto Matka Listeša.

Vili Repić novi je direktor MOSLAVINE PLINA iz Kutine umjesto Nade Falice, a Ivan Heli dobio je novi direktorski mandat u tvrtki u talijanskom vlasništvu koja je u predstečaju – nagodbu je sklopila u rujnu 2014.

Zbog neizvršenih obveza od 259 tisuća kuna otvoren je i zaključen stečajni postupak za tvrtku XXL-MT SINO u vlasništvu Dušana Kapora.

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora IVKOMA iz Ivanca Edo Rajh novi je izvršni direktor umjesto Mladena Stanka. Član UO-a Mario Kramar imenovan je predsjednikom UO-a, a novi član je Mario Canjuga.

Suvlasnica tvrtke DRVO TRGOVINA iz Kukuljanova (Bakar) Ivanka Obradović prokuru je zamijenila direktorskom pozicijom umjesto Andreje Simon.

Berislav Borovina novi je direktor SPEGRE iz Splita umjesto vlasnice Maje Borovine, koja je ujedno vlasništvo podijelila sa SPEGRA INŽENJERINGOM, tvrtkom u vlasništvu bračnog para Borovina.

20. travanj 2024 18:26