Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u upravama Wulf sporta, Adriatic osiguranja, Maxsport medije…

09. Listopad 2019.
Boris Šuškovićfoto Dražen Lapić/Lider

Boris Šušković promoviran je iz direktora u predsjednika Uprave WULF SPORTA u vlasništvu PRO EKSIMA iz Zenice. Novi član novoformirane Uprave je Dino Elezović, a Senadu Redžiću dodijeljena je prokura umjesto Margarete Strbad.

Jerko Grizelj novi je član Uprave ADRIATIC OSIGURANJA.

Darka Kragović nova je direktorica MAXSPORT MEDIJE umjesto Edija Kragića. Ova tvrtka za pružanje medijskih usluga vlasnički je povezana s CROATELOM (suvlasnici obje tvrtke su Tonko Barač i Marko Rašpica), koji pruža tehničku podršku kanalima Arena Sporta.

Branko Hleb preuzeo je prijevozničku tvrtku KURBLA iz Dugog Sela od Tonija Kulića, umjesto kojeg je na direktorsku poziciju imenovao Tihomira Čepića. Tvrtka zapošljava 70-ak ljudi, posljednjih pet godina prihodi su joj postojano rasli (22,7 milijuna kuna u 2018.), ali je poslovala sa sve manjom dobiti, koja je lani pala na 140 tisuća kuna.

ADDECO OUTSOURCING osnovao je Nadzorni odbor, u koji je imenovao Jana Čejvana (predsjednik NO-a), Francesca Ugliana (zamjenik predsjednika) i Mihaelu Jugović. Tvrtka je dio koncerna koji se bavi HR-om i posredovanjem u zapošljavanju.

Brankica Uzelac ušla je u vlasničku strukturu SELECT FOODA, u kojem su suvlasnici od ranije Nenad Ivanović (ujedno direktor), Lena Lučin, Dejan Bradara i Mario Mihaljević. Ta rastuća tvrtka specijalizirana za distribuciju i veleprodaju prehrambenih proizvoda od osnivanja 2014. godine došla je do lani ostvarenih 55 milijuna kuna prihoda.

Želimir Dropuljić izašao je iz suvlasništva i iz Uprave građevinske tvrtke MAR iz Samobora, kojoj je sad jedini vlasnik i direktor Gorki Bratim.

Karmen Shabbar Čepić nije više direktorica NAVIGARE YACHTINGA iz Zagreba. Tvrtkom u vlasništvu istoimenog švedskog holdinga, koja je lani ostvarila 94 milijuna kuna prihoda, ali i minus od tri milijuna kuna, sad samostalno upravlja direktor Igor Kolovrat.

Dosadašnji prokurist BERKELIUMA iz Zagreba Dražen Đermanović pridružio se na direktorskoj poziciji Aliji Omahiću.

Robert Andrew Michael novi je direktor u veletrgovcu farmaceutskim proizvodima, tvrtki ABBVIE, umjesto Williama J. Chasea i pridružio se dosadašnjim direktorima Ljubiši Mitof-Višurskom i Marku Gladoviću.

Tomislav Jerkić novi je direktor N-SOFT SOLUTIONSA iz Zagreba umjesto Darka Krezića. Ova informatička tvrtka u vlasništvu je mostarskog NSOFTA.

Dosadašnja članica NO-a HEP ELEKTRE Lidija Lovrić Andrijašević postala je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Petre Lindi, koja više nije u NO-u, a umjesto nje član NO-a je Damir Matus.

18. travanj 2024 15:27