Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Radnik preuzima kontrolu nad Vodogradnjom, promjene naziva Pioneera sjeme, Euroinspekt Croatiakontrole…

14. Kolovoz 2020.
Mirko Habijanecfoto Dražen Lapić

Križevački RADNIK kao većinski vlasnik varaždinske VODOGRADNJE (98,18%) preuzeo je nadzor nad tvrtkom. Predsjednik Uprave RADNIKA i najveći dioničar križevačke tvrtke Mirko Habijanec novi je predsjednik NO-a umjesto Borisa Badanjka. Novi zamjenik predsjednika NO-a je član Uprave RADNIKA Mario Biljan umjesto Luke Gospodnetića, a u NO je ušao i predsjednik NO-a RADNIKA Darko Jambreković umjesto Mladena Kopjara. NO je proširen za dvoje članova - Tomislava Vargu i Sunčanu Svaty.

Tvrtka EUROINSPEKT CROATIAKONTROLA promijenila je naziv u EUROFINS CROATIAKONTROLA i pripojena joj je CROATIAKONTROLA VUKOVAR.

Tvrtka PIONEER SJEME promijenila je naziv u CORTEVA AGRISCIENCE CROATIA.

Ivan Dropulić novi je zamjenik predsjednika NO-a KRAŠA umjesto Ane Mikuš Beban. Novi članovi NO-a su i Ante Šalinović i Aleksandar Seratlić umjesto Marije Carić i Zlatana Lisice.

Mario Malenica nije više direktor MAŠE iz Kaštel Gomilice. Na njegovu poziciju imenovan je Silvio Botić, a u Upravu je ušao i Jozef Hnilica. Na svojoj direktorskoj poziciji ostala je Silvia Oravkin Matejová.

Donedavni suvlasnik tvrtke DVA PP iz Zagreba Božo Perić povukao se i s direktorske pozicije i dodijeljena mu je prokura. Na direktorskim su pozicijama u tvrtki koja stoji iza automat klubova Joker stari i novi suvlasnik, Vlatko Prlić i Viktor Perić.

Tvrtka PAYTEN, koja posluje u sklopu istoimene poljske kompanije, a dio je grupacije ASSECO SEE, nastavila je s preuzimanjima. Mjesec i pol dana nakon ulaska u suvlasništvo INTEGRIRANIH POSLOVNIH SUSTAVA iz Oroslavja, PAYTEN je preuzeo GASTROBIT – GRC GRUPU iz Dugog Sela od Gorana Radošića i Tomislava Copića. Copić je ostao direktor, a umjesto Radošića na direktorsku poziciju postavljen je PAYTENOV menadžer Marko Špegar.

MANDIS PHARM LJEKARNA ZAGREB u vlasništvu Dubravke Mandić preuzeo je LJEKARNE SUŠAC od Tihomira Sušca, Andreja Sušca i Zore Sušac. Umjesto Drage Mandića za direktora je postavljen Ante Mandić, koji je i ravnatelj matične kompanije.

Alen Prodan, Damir Tabulov-Strelov i Dunja Vladislović novi su suvlasnici riječkog LOGINA. U vlasničkoj strukturi pridružili su se Nerei Pulić, Josipu Kataliniću i Davoru Slaviću, koji je i direktor.

Luka Marjanović i tvrtka OMNIPHARMA uložili su 2,5 milijuna kuna UNIFRUIT iz Podgajaca Podravskih (Donji Miholjac) i stekli većinski udjel. Antonija Keteš ostala je suvlasnica, ali je opozvana s direktorske pozicije. Umjesto nje imenovana je tročlana Uprava u kojoj su vlasnik i direktor OMNIPHARMA Marko Rebić, Mario Keteš i Luka Marjanović.

Vlasnik CHEMCOLORA Drago Horvatić vratio se nakon samo pet tjedana na direktorsku poziciju. U međuvremenu je bio prokurist, a Nada Šimac u tom je razdoblju bila direktorica.

Dragan Modrušan novi je zamjenik predsjednika NO-a MED-EKO SERVISA iz Pomera (Medulin) umjesto Alda Peruška. U NO je ušao i Damir Kauzlarić umjesto Mate Mezulića.

Sanja Ferlan-Horvat sad je jedina vlasnica ZK-GRADNJE iz Zagreba. U travnju prošle godine osnivač tvrtke Zvonimir Kelava povukao se iz upravljanja i imenovao Ferlan-Horvat direktoricom, u listopadu ona ulazi u suvlasništvo, a prošlog mjeseca preuzela je kompletno vlasništvo.  

Vinodolska Općina izašla je iz suvlasništva komunalne tvrtke IVANJ, pa je jedini vlasnik ostao Novi Vinodolski. Hrvoje Sokolić novi je član NO-a, umjesto Pavla Kombola, koji je bio zamjenik predsjednika NO-a.

19. travanj 2024 03:53