Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Rošade u Nadzornom odboru Francka, Krauthaker prepustio direktorsku poziciju…

07. Listopad 2019.
Vlado Krauthakerfoto Pixsell

FRANCK je u kolovozu dao novi mandat svom tročlanom NO-u, kojem je na čelu Dubravko Artuković, samo je Ivo Mikulić od člana postao zamjenik predsjednika NO, a dotadašnja zamjenica predsjednika NO-a Tatjana Rukavina ostala je članica NO-a. Međutim, nepuna tri tjedna kasnije njih dvoje su opet zamijenili pozicije – sad je Rukavina opet zamjenica predsjednika NO-a, a Mikulić je član NO-a.

Elena-Viorela Netcu nije više direktorica u ORACLEU HRVATSKA. Ostala dvojica direktora, Billy Mulcahy i Simon Thomas Allison, ostali su na svojim pozicijama, kao i prokurist Marin Tadić.

Poznati kutjevački vinar Vlado Krauthaker (66) povukao se s direktorske pozicije u svojoj tvrtki KRAUTHAKER na mjesto prokurista. Direktor je ostao Ivan Grgić.    

Domagoj Galić nije više član Uprave EUROLEX SIGURNOSTI iz Zagreba. Dosadašnji predsjednik Uprave i vlasnik Tihomir Galić sad je direktor tvrtke koja nudi usluge iz domene tjelesne zaštite ljudi i objekata, tehničkog nadzora i zaštite objekata te istražiteljskih i detektivskih djelatnosti. S gotovo 150 zaposlenih lani su ostvarili 16,5 milijuna kuna prihoda, a obično posluju s vrlo niskom dobiti.

ELEKTROMETAL – DISTRIBUCIJA PLINA promijenio je naziv u GRADSKA PLINARA BJELOVAR. Prošle godine tvrtku je od ELEKTROMETALA, koji je od 2017. u stečaju, na usmenoj javnoj dražbi kupila GRADSKA PLINARA ZAGREB za 41 milijun kuna.

Đurđica Šagud, Marko Šagud i Bruno Šagud naslijedili su obiteljsku tvrtku VAR iz Sesveta nakon smrti vlasnika Zdravka Šaguda. Direktor je od 2014. Marko Šagud. Tvrtki koja se bavi prodajom i održavanjem viličara i hladnjaka te autoservisom prihodi rastu, i lani su došli do 25 milijuna kuna.

Prof. dr. sc. Krešimir Ćosić i Miljenko Filipović dobili su novi mandat kao predsjednik, odnosno zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ALANA. Novi članovi NO-a su Ivana Kunić, Sanda Šimić Petrinjak i Jasna Čunko, umjesto Tanje Major.

Krešimir Radošević novi je član NO-a MIPSA umjesto Darka Divića, koji je podnio ostavku. MIPS je tvrtka u vlasništvu HP - HRVATSKE POŠTE, koja je specijalizirana za izradu informacijskog sustava za poštansko poslovanje. Aplikacija MIPS čini informatičku okosnicu IT sustava Hrvatske pošte.

Iztok Gerlič novi je član tročlane Uprave tvrtke TEDI POSLOVANJE umjesto Martina Reischla. Njemački trgovački lanac TEDI prve poslovnice u Hrvatskoj otvorio je 2017.. Već u prvoj kompletnoj godini poslovanja lani je imao gotovo sto zaposlenika i ostvario 64 milijuna kuna prihoda uz 6,7 milijuna kuna dobiti.

Roberta Rudan nova je članica Uprave HOTELA VODICE, u kojoj je ostala i dosadašnja direktorica Marija Kević.

17. travanj 2024 18:33