21. rujan 2021.

Tvrtke i karijere: Šef Jadrolinije nakon četiri godine postao ‘v.d.‘, izbrisana Niva Nikice Valentića, ZE-PROM izašao iz predstečaja…

David Sopta 

   

David Sopta, kojem je četverogodišnji mandat predsjednika Uprave JADROLINIJE istekao 11. rujna, sad je na prijedlog Vlade dobio 'v.d.' mandat do raspisivanja natječaja, a najdulje na šest mjeseci.  

Nakon zaključenja stečajnog postupka i namirenja dijela potraživanja iz stečajne mase, iz Sudskog je registra izbrisana tvrtka NIVA, koja je (bila) u vlasništvu Nikice Valentića (70%) i Dubravka Rebrine (30%).

Tvrtka ZE-PROM IZ Svetog Ivana Zeline u vlasništvu Mate Đuke, koji je i direktor, izašla je iz postupka predstečajne nagodbe sklopljene 2015., jer je ispunila sve obveze prema vjerovnicima.

Zdenko Jugović nije više u Upravi tvrtke GENERAL ELECTRIC HRVATSKA iz Karlovca. Predsjednik Uprave Damir Vranić i Davor Sever dobili su novi mandat.

Thomas Attila Tuske nije više član NO-a PAN-PEKA.

Damian Kevin Mckay novi je član NO-a tvrtke IN2 umjesto Johna Edwarda Billowitsa.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za splitski DECURRO. Toj građevinskoj tvrtki račun je od listopada prošle godine bio u blokadi teškoj 18 tisuća kuna. Osnovao ju je u svibnju 2019. Dario Romić. Tvrtka je prve godine poslovanja ostvarila 20 milijuna kuna prihoda i iskazala 21 tisuću kuna dobiti. U srpnju 2020. Romić prepušta vlasništvo i direktorsku poziciju Samiru Dautbegoviću s prebivalištem u Bugojnu (BiH), koji nije podnio financijski izvještaj za 2020., niti se odazivao na pozive u stečajnom postupku.

Članica Uprave POLJOPRIVREDNOG CENTRA iz Veliškovaca (Belišće) Brigita Devčić i Suzana Jugović pridružile su se kao suvlasnice Josipu Koprivnjaku, koji je i direktor.

Darko Lorger novi je direktor KOMUNALCA iz Županje umjesto Ilije Lešića.

Direktor ENEL-MONTA iz Zagreba Igor Emanović ušao je u vlasničku strukturu tvrtke umjesto Mirka Vranješa. Ostali suvlasnici su osnivač tvrtke i prokurist Pero Jurić te Ivana Jurić i Vladimir Divković.

Ivica Šolaja novi je predsjednik NO-a sisačkoga KOMUNALCA umjesto Lucije Matković, koja je ostala u NO-u. Zamjenik predsjednika NO-a je Josip Silaj umjesto Edite Kekić, a Mario Horvat novi je član NO-a, u kojem više nisu Daniel Šatni i Gordana Grbac.

Marin Murati novi je predsjednik NO-a dubrovačkog VRTLARA umjesto Davora Oštrića, koji je sad njegov zamjenik umjesto Zdravka Papca, koji je ostao član NO-a.

Josip Marohnić nije više suvlasnik i prokurist u tvrtki BFM iz Zagreba. Njegov udjel prebačen je na samu tvrtku, kojoj je sad praktički jedini vlasnik Zoran Jadanec, koji je i direktor.

Nedjeljka Bobanović nije više prokuristica u tvrtki OLD STONE iz Dubrovnika.

Robert Domić novi je direktor AUTOCENTRA VRBOVEC i AUTOCENTRA AGRAM umjesto Gordija Ljubetića.

Pročitajte još