Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Skladištar otjerao Pelićevu tvrtku u stečaj, povratak Hrvoja Šarca u Lilikom team, Goran Rebić povukao se iz Adriateha…

05. Listopad 2021.
Hrvoje Šarac

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za EUROM DENIS VELEPRODAJU, koja je u vlasništvu EUROM DENISA Tomislava Pelića. Postupak je inicirao skladištar Tihomir Ćorić, koji je sudski ishodovao otpremninu od 18.622 kune nakon otkaza iz VELEPRODAJE. Sud mu je priznao otpremninu i za razdoblje u kojem je na istom radnom mjestu radio u staroj, matičnoj tvrtki.   

Osnivač i bivši vlasnik LILICOM TEAMA Hrvoje Šarac vratio se na direktorsku poziciju. Kompanija ONOPLEASURE (HK) LIMITED registrirana u Hong Kongu vlasništvo je preuzela 2019., i od tada je direktor bio Anel Puzić. Ista kadrovska promjena dogodila se prije pet mjeseci u na čelu hrvatskog ogranka povezane tvrtke FOREO ADRIJE.

Goran Rebić nakon 17 godina povukao se s direktorske pozicije u ADRIATEHU (nekadašnji REBIĆ AGM) i preuzeo prokuru, zajedno s osnivačicom i vlasnicom tvrtke Andrejom Rebić. Tvrtka je dobila Upravu kojoj je na čelu Vedran Nojić, a članovi Uprave su Marijana Krivičić i Zoran Švraka. Nojić je menadžer s dvadesetak godina iskustva u sektorima medicinskih proizvoda i farmacije te financija.

Dosadašnji član NO-a BINA-ISTRE Darko Bubalo novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Ksenije Bertić, a novi član NO-a je Marko Boras Mandić.

Marinka Akrap nova je članica Uprave HNK-a HAJDUK. U Split dolazi iz Koprivnice, gdje je u PODRAVKI bila direktorica marketinga i odnosa s javnošću.

Ilko Vrankić novi je član NO-a IMEX BANKE umjesto Dušana Vučkovića.

Ena Ćosić nova je članica NO-a BRODSKE POSAVINE umjesto Vedrana Nemeta.

Boris Levenski izašao je iz vlasničke strukture zagrebačkog TERRAKOMA, koji je ostao u vlasništvu direktora Igora Tatarevića i njegove tvrtke IT JEDAN.

HRVATSKA BRODOGRADNJA TROGIR pripojena je SERVISNOM CENTRU TROGIR. Obje tvrtke su tvrtke kćeri BRODOTROGIRA, koji je u većinskom vlasništvu Danka Končara. Za HBT je bio otvoren prethodni stečajni postupak, jer je račun bio blokiran od listopada prošle godine, ali je obustavljen u ožujku, kad je isplaćen dug od 3,7 milijuna kuna.

Osnivač DUNDO-PROMETA iz Radoboja Marjan Dunaj nije više prokurist.

Suvlasnik tvrtke AS KRAMAR Andrija Zovko povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru. Filip Đeldum ostao je direktor.

Mark Gordon Kirby nije više član NO-a SUNCE HOTELA.

Direktor PLAZA NEKRETNINA Josip Vuletić preuzeo je vlasništvo od Milorada Gajića.

Ivan Peharda novi je predsjednik NO-a KOMUNALCA POŽEGA umjesto Mislava Boića, a Krunoslav Prpić njegov je zamjenik umjesto Josipa Lisjaka. U NO su ušli i Vjekoslav Legac, Miroslav Penava i Ivan Delić umjesto Dražena Muljevića, Pavla Kudrića i Vladimira Šimunovića.

Marin Bilandžija dobio je prokuru u PIA AUTOMATION CROATIJI umjesto Helene Brtan.

21. travanj 2024 06:16