Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu hrvatskog Glova, novi nadzornici u Zabi, otvoren predstečaj za Iris MBM….

06. Prosinac 2021.
Teo Širola, dosadašnji direktor Glovafoto Ratko Mavar

Platforma za dostavu Glovo, koje je dostupna u 26 gradova u Hrvatskoj, promijenila je direktora. Drago Cota na čelu je tvrtki GLOVOAPP TECHNOLOGY i GLOVO INFRASTRUCTURE umjesto Tea Širole

Davide Bazzarello i Daniela Croitoru novi su članovi NO-a ZAGREBAČKE BANKE umjesto Aurelija Maccarioa i Wolfganga Schilka.

Otvoren je predstečajni postupak za IRIS MBM. Vlasnik tvrtke je Dujo Ljevar, preko svoje tvrtke LJD HANDELS –​ UND SPORTCONSULTING registrirane u Münchenu. Tvrtka predlaže odobrenje grace razdoblja od godinu dana, nakon čega bi kompletan dug od oko 27 milijuna kuna počela vraćati u mjesečnim ratama u idućih pet godina. Tu je i oko 5,8 milijuna kuna obveza koje su pokrivene hipotekama i ne ulaze u predstečaj. Za predstečajnu povjerenicu  imenovana je Višnja Petrušić, a ročište radi ispitivanja tražbina zakazano je za 16. ožujka 2022. Otvaranjem predstečaja deblokiran je račun, koji je bio u blokadi zbog 900 tisuća kuna.

Renata Čirjak i Irena Friščić nove su suvlasnice tvrtke VIATOR&VEKTOR PROJEKTI umjesto Zvone Nosana i Mladena Hrvoića.

Suvlasnik AGENOR AUTOMATIKE Valter Beaković nije više direktor tvrtke kojoj je bio na čelu od 2001. Direktorske pozicije preuzelo je troje ostalih suvlasnika – Andrej Prpić, Robert Štedul i Branko Labinac.

Ana-Marija Galić Cvitković nova je direktorica METALAC HOME MARKETA umjesto Marije Erdeljić.

Darijo Šarotar preuzeo je vlasništvo i direktorsku poziciju tvrtke SONOEXPERT od Natalije Bublić.

Filip Brkić i Valerija Blašković, koja je i direktorica OG GRAFIKE, odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu ovlaštenici su na poslovnom udjelu Mirka Brkića.

Vesna Sajić postala je nova direktorica tvrtke MONTE GIRO umjesto Darka Buršića.

Lidija Blažeković postala je suvlasnica tvrtke SPERANZA. Vlasništvo dijeli sa Sašom Blažekovićem, koji je osnivač i direktor tvrtke.

Israr Liaqat i Trevor James Hardwick postali su novi direktori PROJEKTA ADRIA TROGIRA umjesto Krešimira Proface, a Andrej Šooš Maceljski novi je prokurist. Tvrtka je u vlasništvu SELECT INVESTMENTS LIMITEDA iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tvrtki TT HOTELS CROATIA pripojena je tvrtka-kći ADRIASENSE osnovana 2013. godine. Inače, jedini vlasnik TT HOTELSA CROATIA od 2021. godine je TUI GRUPA, a prije toga su od 2012. vlasništvo dijelile KARISMA RESORTS INTERNATIONAL i AGROKOR – kasnije FORTENOVA GRUPA.

Zlatko Konjević je preuzeo vlasništvo i direktorsku poziciju u HANZA MONTU od Donalda Keranovića te tvrtku preimenovao u UNA&ELTA.

19. travanj 2024 20:02