Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Njuškala, kamo je otišao Nikica Škunca iz IN2, skraćeni stečaj za tvrtku Ankice Vrbanc...

16. Lipanj 2021.
Nikica Škuncafoto Dražen Lapić

U Sudskom registru potvrđeno je da je Denis Jašarević u siječnju zamijenio Nikicu Škuncu kao predsjednik Uprave tvrtke IN2. Škunca je pak vlasnički preuzeo NEO BAR & FOOD od Miljenka Piršića i za direktora postavio Leonarda Zovka umjesto Alfreda Ledinskog.

Igor Sobota, dosadašnji prokurist STYRIJINIH tvrtki – web-oglasnika NJUŠKALO i TRIKODERA, koji se bavi digitalnim dizajnom – novi je direktor umjesto Gorana Rubčića, a prokura u NJUŠKALU dodijeljena je Michaelu Bergeru, koji je na istoj poziciji od ranije i u TRIKODERU.

Otvoren je i zatvoren stečajni postupak za tvrtku BIANCA NIMB iz Zaprešića u vlasništvu Ankice Vrbanc, koja je 2017. sklopila predstečajnu nagodbu. Vjerovnici su se odrekli 70 posto potraživanja (od 13 milijuna kuna), ali je najveći vjerovnik bila vlasnica tvrtke, koja je potraživala gotovo deset milijuna kuna. Tako je i država morala otpisati dva milijuna kuna. Tvrtka za tu godinu nije podnijela financijski izvještaj. U međuvremenu je tvrtka u 2019. ostvarila 15 milijuna kuna prihoda i iskazala 13,8 milijuna kuna dobiti, a Porezna uprava evidentirala je novi porezni dug od 1,4 milijuna kuna i blokirala račun tvrtke. Budući da je procijenjeno da se ne isplati provoditi cijeli stečaj jer tvrtka nema dovoljno imovine, sve je završeno po skraćenom postupku.

Suvlasniku MIAGRA Zvonimiru Mihalju dodijeljena je prokura.

Suvlasnik LAMBERET KAROSERIJA iz Zagreba Azur Karaselimović povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru. Erni Karaselimović kao direktori su se pridružili druga suvlasnica Hana Karaselimović i Robert Tisaj.

Tvrtka KARISMA HOTELS ADRIATIC promijenila je naziv u TT HOTELS CROATIA. Posljedica je to preuzimanja FORTENOVINA udjela, pa je sad TUI jednini vlasnik kompanije koja u Hrvatskoj upravlja s hotelskim kućama Koločep i Živogošće te tvrtkom Adriasense Zagreb. Istodobno je tvrtka pojačana TUI-jevim financijskim direktorom Thomasom Lindnerom, koji je postao član Uprave, pa je dosadašnja direktorica Nikolina Misir postala predsjednica Uprave.

Ivan Alaupović izašao je iz vlasničke strukture RI BAROVA, ali je ostao član Uprave, zajedno s drugom dvojicom suvlasnika Kenanom Hekalom i Antonom Iskrom.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad osječkim INTERNATIONAL LINEOM Zoltána Kirija, koji je zatražila sama tvrtka zbog prezaduženosti. Račun je (bio) blokiran zbog duga od 337 tisuća kuna, a nikad neće biti naplaćeno ni 628 tisuća kuna poreznih potraživanja.

Iz vlasničke strukture čarterske tvtke JARUŠICA iz Murtera izašli su Lidija Jerat, Grgo Jerat, Jelena Čop i Ana Šoić. Preostalo je dvoje suvlasnika – Mande Juraga i Tome Juraga, koji je i direktor.

Tvrtka DIPLOMED Sanje Bogdan izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je pripojena PHARMACIA LABORATORIJU u vlasništvu Joška Luke Bogdana, Dražena Mišine i Sanje Bogdan.

Tješimir Kolega prepustio je vlasnički udjel u JADRAN-TUNI iz Biograda tvrtki TEŠI TUNOLOV, u kojoj je on suvlasnik zajedno s Mladenom Kolegom.

Tomislav Odobašić novi je član NO-a VODOVODA iz Slavonskog Broda umjesto Dobrile Šudelije.

Britanski AVANTA INTERMARE HOLDINGS pridružio se švicarskom ADECCO GROUPU kao suvlasnik hrvatskih ogranaka ADECCO OUTSOURCINGA i ADECCO HRVATSKE.

25. travanj 2024 01:06