Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjene na čelu Aquafilcroa i Locat Croatije, Fibest Rose Jagodić u stečaju, Dinko Klepo iz Kraša u Čepin…

22. Veljača 2021.
Marko Pipunić doveo je pojačanje iz Kraša 

Dinko Klepo novi je direktor u tvrtkama COPADIO i PROSCIUTTO PANNONICO i SALAMI AUREA iz Čepina umjesto opozvanih Damira Penavina (iz COPADIA), Dragana Vujaklije (iz PROSCIUTTO PANNONICE) te Joze Ljubičića (iz SALAMI AUREE). U sve tri tvrtke na direktorskoj poziciji ostao je Giacomo Pedranzini. Sve tri tvrtke u suvlasništvu su Pipunićevog ŽITA i mađarskog KROFINA.

Dosadašnji član Uprave tvrtke AQUAFILCRO iz Oroslavja Saša Muminović novi je predsjednik Uprave umjesto Edija Krausa, u Upravu je ušao Denis Jahić, a treći član je od ranije Angelo Cordella.

Vjekoslav Mesaroš zamijenio je Zdravka Cuculića kao direktor ZABINE tvrtke LOCAT CROATIA i njezine tvrtke kćeri BACAL ALPHA.

Frano Bazina imenovan je za privremenog stečajnog upravitelja FIBESTA iz Zagreba, u vlasništvu Rose Jagodić. Sve je počelo zbog blokade računa teške 6,5 milijuna kuna. Najveći vjerovnik, Porezna uprava, nije dopustio skraćeni stečajni postupak, a u međuvremenu je porezni dug (do listopada 2020.) narastao na 9,4 milijuna kuna. Obitelj Jagodić vlasnički kontrolira i INEM-ELECTRONIC (za koji je obustavljen stečajni postupak) i INTRONIC (u predstečaju), te CLETUS TEHNO i NERO Marina Jagodića.

Vanja Varda i Lidija Lovrić Andrijašević nove su članice NO-a HEP – OPSKRBE umjesto Aline Kosek i Snježane Pauk.

Vesni Ciganek-Vuković dodijeljena je prokura u SBERBANKU.

Damir Srdanović nije više prokurist u ABB-u.

Riječka tvrtka SERVING USLUGE promijenila je naziv u SERVING. Istodobno je prokurist Zoran Tonković postao suvlasnik, uz osnivačicu Sanju Tonković, koja je i direktorica.

Tomislavu Uremoviću, suvlasniku tvrtke PRIJEVOZ I TRGOVINA TOMISLAV I SLAVKO UREMOVIĆ, dodijeljena je prokura.

VENTO VELA si je pripojila tvrtku kćer CENTROGRADNJU.

Otvoren je i zaključen skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom TRX SYSTEMS Vladimira Tadića, koji je otvoren zbog blokade računa teške 40 tisuća kuna.

Jelena Batić vratila se nakon osam mjeseci kao direktorica u DISPOMED PROMETU, gdje se pridružila vlasniku Ivici Batiću. U međuvremenu su na toj poziciji bili Maja Batić i Maroje Batić.

Ksenija Boras nije više članica Uprave NEOGRAFA IZ Kraljevice.

Obustavljen je stečajni postupak nad HOTELOM IMPERIAL VODICE, koji je pokrenut zbog blokade računa teške 2,6 milijuna kuna. Dug je u međuvremenu podmiren i račun je deblokiran.

Mateji Španić dodijeljena je prokura u tvrtki PHARMAMED-MADO.

Dražen Matovina pridružio se Sebastianu Antoniju Pośpiechu kao zastupnik hrvatske podružnice poljske tvrtke ZAKŁADY REMONTOWE ENERGETYKI KATOWICE.

Prokurist HORECA TRADEA iz Raba Zdenko Tariba vlasnički je preuzeo tvrtku od Andreja Kuželičkog.

DUILOVO-PROJEKT iz Splita Borisa Cara izbrisan je iz Sudskog registra u skraćenom postupku bez likvidacije.

Vlasnik i direktor tvrtke INEL-ELEKTRO iz Ivanca Zvonko Ernoić dodijelio je prokuru Ireni Ernoić Martinčević.

Tvrtka NEREUS promijenila je naziv u SAIL CROATIA CHARTER i preselila sjedište iz Kaštel Gomilice u Zagreb.

Josip Vidović izašao je iz vlasničke strukture tvrtke MARTINOVIĆ-FISH i opozvana mu je prokura. Jedini vlasnik sad je osnivač tvrtke Željko Martinović, koji je i direktor. On je u Upravu imenovao Nadu Martinović i sjedište tvrtke preselio iz Zadra na otok Ugljan.

19. travanj 2024 03:59