Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Studenac izašao iz NTL-a, Pismorad nije više d.d., nove prokure u Strabagu, Henkelu i Contorteu…

05. Ožujak 2021.
Hrvoje Vampovacfoto Dražen Lapić/Lider

STUDENAC je izišao iz vlasničke strukture NARODNOGA TRGOVAČKOG LANCA. U skladu s time je i član Uprave STUDENCA Filip Bilanović izašao iz NO-a NTL-a. Suvlasnici su i dalje trgovački lanci BAKMAZ iz Zadra, BOSO iz Vinkovaca, GAVRANOVIĆ iz Zagreba i METSS iz Čakovca. U sklopu NTL-a u zajedničkoj nabavi sudjeluju i TRGOSTIL iz Donje Stubice, TRGOVINA KRK iz Malinske te DERGEZ iz Podravskih Sesveta i ROBIN iz Križevaca.

PISMORAD iz Zagreba preoblikovao se iz d.d.-a u d.o.o., koji sad ima 44 suvlasnika. Najveći je  udjelničar direktor Jurica Kraljević, koji je imao 27,75 posto dionica.

Matiji Grabaru dodijeljena je prokura u STRABAGU, a prokuristi više nisu Zoltán Csaba Lengyel, Sándor Donát Bartha, Ivan Bogdan, Katja Hochsteiner i Harald Kratochwil. Ta građevinska kompanija tako je smanjila broj prokurista s 26 na 22.

HENKEL CROATIA povećao je broj prokurista sa šest na devet. Prokura je dodijeljena Tomislavu Jurišiću, Mihaelu Belicu, Goranu Koturu i Aniti Pejić Ilišević, a opozvana je Mirni Vuksan.

Vlasnik i direktor CONTORTEA iz Virovitice Hrvoje Vampovac dodijelio je prokuru Mirjani Vampovac.

Tin Ban i Marko Šustić novi su članovi Uprave SEMMELROCK STEIN+DESIGNA, kao i dosadašnji direktor Branimir Čaić. Zdenka Bukovčan više nije prokuristica.

TVORNICA KRUHA ZADAR pripojila je svoju tvrtku DALMATINSKO ZLATO.

Vlasnica SV GROUPA Ljerka Vajagić imenovala je dosadašnjeg prokurista Slobodana Vajagića  direktorom umjesto Renata Barte i Hrvoja Slavičeka. Milan Maravić i Davorin Kuzmić ostali su prokuristi.

Francuski GERFLOR SAS preuzeo je GAM-INTERIJER iz Zagreba od Alenke Šiklić, Ognjena Lajšića i Alana Miškića. Šiklić je ostala na direktorskoj poziciji, a umjesto Miškića novi su direktori Philippe Dominique Marie Puech i Pierre Dominique Denis Convers.

Miroslav Kožul novi je član NO-a ERSTE NEKRETNINA umjesto Josipa Čičeka.

Andrea Baričević više nije prokuristica u tvrtki TAJER koja je preselila sjedište iz Zadra u Poličnik.

Nakon što je potkraj prošle godine Vjekoslav Gucić izišao iz suvlasništva ROBUSTUS GRADNJE, ta je tvrtka ostala u isključivom vlasništvu GET NEKRETNINA, kojima je najprije pripojena pa izbrisana iz Sudskog registra.

Božidar Janković više nije prokurist u PRAONICI PLAT.

Osnivač INTERTIMA Draško Marinac prestao je biti direktor pa sad tvrtku samostalno vodi Jan Marinac, koji je od rujna preuzeo i vlasništvo. 

Tihomir Miličević više nije suvlasnik TE-MARINA iz Zagreba, ali je ostao na direktorskoj poziciji. Edo Ivačić, koji je sad jedini vlasnik, povukao se s direktorske pozicije, i imenovao je još dvojicu direktora – Radovana Brkića i Duška Tonkovića.

Suvlasnici BISSA iz Zagreba promijenili su upravljačku strukturu. Ivan Branica povukao se s direktorske pozicije, koju je preuzeo dosadašnji prokurist Siniša Kovačević, a direktorom je imenovan i treći suvlasnik Aleksander Radovan.

Zbog blokade računa od 447 tisuća kuna pokrenut je prethodni stečajni postupak za TSV-TRGOVINU u vlasništvu direktora Marija Horniša. Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Bojan Sudarević.

Dora Ravenščak, Martin Ravenščak i Dino Levar vlasnički su preuzeli tvrtku PROTEA-SPORT od Krešimira Ravenščaka. On je u poslovnim krugovima poznatiji kao bivši vlasnik (do 2018.) tvrtke AUTO KREŠO, koja je početkom godine dobila privremenog stečajnog upravitelja, a i dalje je vlasnik i direktor AUTO KREŠO NEKRETNINA.

Tomislav Pedišić novi je, peti partner u ODVJETNIČKOM DRUŠTVU VUKMIR I SURADNICI. 

  

22. travanj 2024 15:39