Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Tomislav Mamić i Dario Šimić postavili nove direktore u svojim tvrtkama, promjene u Institutu IGH…

10. Lipanj 2020.
Dario Šimić foto Ratko Mavar

Vlasnik Tomislav Mamić postavio je Petra Bašića od početka lipnja direktorom splitskog BOBISA umjesto Martina Kaštelančića, koji je na toj poziciji bio godinu dana. Promjenu direktora odradila je novi Nadtorni odbor, postavljen samo nekoliko dana ranije na čelu sa Zoranom Mamićem umjesto Ante Josića. Novi članovi su Ivica Pervan i Tomislav Šušnjar umjesto Snježane Mamić i Joška Rađe.

Miroslav Vorkapić novi je direktor ŽIVE KAVE iz Zagreba umjesto suvlasnika Tomislava Krpine. Tvrtku koja stoji iza brenda Vivascaffe osnovao je i vodio nekadašnji proslavljeni nogometaš Dinama i Milana, reprezentativac Dario Šimić, koji je i danas jedan od trojice suvlasnika (uz Krpinu i Sašu Mitrovića). 

MARSU HRVATSKA pripojen je WRIGLEY HRVATSKA. Posljedica je to globalne transakcije iz 2008. u kojoj je MARS preuzeo WRIGLEY, a cijela kompanija od 2016. posluje pod zajedničkim imenom MARS WRIGLEY.

Roland Klimesch novi je član NO-a ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKE.

Dariju Bašiću i Igoru Džajiću dodijeljena je prokura u INSTITUTU IGH.

Vesna Mikulin nova je članica NO-a DM-DROGERIE MARKTA umjesto Kristine Mihaljević.

Tomislav Družak nije više u NO-a HŽ-a PUTNIČKOG PRIJEVOZA.

Marko Špegar pridružio se Ivanu Bušiću u Upravi PAYTENA iz Zagreba i imenovan je trećim članom Uprave tvrtke ASSECO SEE iz Zagreba, koju vodi Igor Gržalja, a član Uprave je i Viktor Olujić. Obje tvrtke posluju u sastavu poljske ASSECO SEE GRUPE.

Mladen Mihalj, Stipe Mihalj i Nedjeljko Mihalj novi su prokuristi u ŽITARU iz Našica. Na taj su način pojačali vlasničku kontrolu poslovanja. Njih trojica su, naime, suvlasnici tvrtke CAUTIO, koja je vlasnik ŽITARA.

Dosadašnja prokuristica KONICE MINOLTE HRVATSKA Branka Domazet nova je predsjednica Uprave umjesto Romana Tihelke. U Upravi su ostali Milan Kasík i Jitka Rančíková.

Filip Lavriv i Gverino Španjol novi su direktori, uz Renata Radića, u PRIMI MOBILIS. Slavenu Andriću opozvana je prokura u toj tvrtki, ali on ostaje na direktorskoj poziciji u povezanim Radićevim tvrtkama PRIMA NAMJEŠTAJU i LUCE PRODUKTU.

Jaša Valentić nije više direktor riječke građevinske tvrtke VALENTIĆ I VALENTIĆ. Njegovo mjesto preuzeo je drugi suosnivač Darko Valentić, koji je iz suvlasništva izašao ubrzo nakon osnivanja, 2010. godine, kad je Jaša ostao jedini vlasnik. Sedam godina kasnije vlasništvo je prebačeno na današnju vlasnicu Sanju Valentić, koja je sad potpisala ovu direktorsku rokadu i dodijelila prokuru Mateji Valentić.

Suvlasnik METROPOLIS TOURISTA Mate Usorac povukao se sa direktorske pozicija na poziciju prokurista. Isto je učinio 2016. drugi suvlasnik  Mate Petrović. Jasenka Petek ostala je jedina direktorica tvrtke koja upravlja hotelom 'I' u zagrebačkom Remetincu.

Ilija Rauški novi je, treći direktor tvrtke STRABAG BMTI iz Zagreba.

Osnivač i vlasnik zadarskog KNEŽAKA Teo Marelić direktorsku poziciju prepustio je Tei Marelić.

Paul Joseph Armstrong novi je direktor u PAREXEL INTERNATIONALU umjesto Josepha Edwarda Scotta. Drugi direktor, Michael Francis Crowley III, ostao je na svojoj poziciji, kao i prokuristica Helena Bohunicki.Bruno Marjanović, suvlasnik SUBMARINEA iz Zagreba (zajedno s Krešimirom Martinčićem) povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a nova direktorica je Edita Macan.

Vlasnik i član Uprave FUTURE iz Virovitice Zdravko Pocrnić opozvao je Milu Pocrnića s direktorske pozicije i dodijelio prokuru Kseniji Pocrnić i Marinu Pocrniću.

15. travanj 2024 05:20