Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasnička preslagivanja u Vajdi i Medikolu, Uskoković preuzima nadzor Lagune Novigrad…

16. Studeni 2020.
Ivan Dobrinčić novi je direktor Salvea

MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC, koja je dosad imala 92,15 posto vlasničkog udjela u VAJDI, upisala se kao jedini vlasnik tvrtke. VAJDA je u svom vlasništvu imala 4,22 posto dionica, a mali dioničari imali su 3,63 posto.

Irijana Rajković i Ivija Rajković izašle su iz vlasničke strukture MEDIKOL GRUPE, koja je ostala u vlasništvu obitelji – Ivanke Trstenjak Rajković i Ivana Rajkovića – koji i upravljaju tvrtkom.             

Dosadašnji član NO-a LAGUNE NOVIGRAD Oleg Uskoković novi je predsjednik NO-a umjesto Ružice Vađić, koja više nije u NO-u. Nova članica NO-a je Miroslava Goričnik Gojsalić.

Suvlasnica tvrtke SALVEO Mirna Radošević povukla se s direktorske pozicije i preuzela prokuru, a novi direktor je Ivan Dobrinčić.

Daniela Marelić od početka srpnja je članica Uprave LUKE PLOČE, a član Uprave ENERGIJE NATURALIS Damir Spudić novi je član NO-a.

Dosadašnji član NO-a varaždinskog TERMOPLINA Zlatko Horvat novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Damira Habijana, koji nije više u NO-u.

Jelena Gredelj Car nova je članica i zamjenica predsjednika NO-a ČAZMATRANS NOVE umjesto Zlatka Berteka.

Boris Peko novi je član Uprave IMEX BANKE, na dužnost će stupiti 20. listopada, ali samo do kraja studenog 2021., kad ističe mandat cijeloj Upravi.

Suvlasnik Alen Mujanović podnio je ostavku na direktorsku poziciju u MICRO-LASTOVU 2 iz Civljana. Michele de Camelis sad samostalno vodi tvrtku u većinskom vlasništvu članova obitelji koja vodi talijansku DE CAMELIS MARBLE GROUP.

Danijel Šverko nije više suvlasnik KEMBICO PLASTA iz Zagreba, ali je ostao na direktorskoj poziciji zajedno s Brankom Očakom, koji je sad jedini vlasnik. Vladimiru Kršeku dodijeljena je prokura, a prokuristica je od ranije Lidija Mamić.

Otvoren je postupak likvidacije BASCHILDA iz Rijeke, koji je poslovao u sklopu istoimene talijanske kompanije.

Vlasnica TOMA TRGOVINE Nevenka Knežević povukla se iz upravljanja tvrtkom i za direktora imenovala Tomislava Kneževića.

Željku Jovčiću dodijeljena je prokura u BENT EXCELLENTU iz Zagreba.

Josip Rojnić izašao je iz vlasničke strukture INDI – METALA iz Vodnjana, koji sad ima četvero suvlasnika.

Zorana Juričić i Mirela Olujić nove su suvlasnice AVOLA SOLUTIONSA iz Zagreba, a iz vlasničke strukture izašli su Dino Milić Jakovlić, te tvrtka BBI TELEDATA iz Podgorice. Izlazak ove crnogorske tvrtke zapravo je formalne prirode, jer je ona u vlasništvu Bože Šarića, Gordana Remusa i Tee Crkvenac, a oni su od ranije suvlasnici AVOLA SOLUTIONSA.

18. travanj 2024 10:25