Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Živaljićev zamjenik otišao iz Zagrebačke banke tri tjedna prije predsjednika Uprave

04. Veljača 2020.
Claudio Cesario i Miljenko Živaljić

Iznenadna ostavka Miljenka Živaljića na poziciju predsjednika Uprave Zagrebačke banke 'iz osobnih razloga' i postavljanje člana Nadzornog odbora Romea Colline na mjesto zamjenika predsjednika Uprave dobili su medijsku pozornost.

No, u sjeni te smjene na vrhu, poslovna javnost kao da je zaboravila da je iz Uprave ZABE zadnjeg dana prošle godine otišao 'general manager' i Živaljićev zamjenik Claudio Cesario, puna tri tjedna prije svog šefa.

Banka je još u studenome objavila da će Cesario svoju karijeru nastaviti na istoj poziciji u rumunjskoj podružnici UniCredita čim dobije potvrdu Narodne banke Rumunjske. Nadzorni odbor već tada je za poziciju drugog čovjeka banke nominirao Dalibora Ćubelu, a ta kadrovska promjena podliježe suglasnosti HNB-a, pa Ćubela još nije otpočeo svoj mandat. Cijelu svoju profesionalnu karijeru Ćubela veže uz jednu bankarsku kuću. Počeo je raditi u UniCreditu Mostaru, zatim je vodio Unicredit Banja Luka, a u ZABU dolazi s pozicije predsjednika Uprave UniCredit banke u BiH.

16. travanj 2024 16:52