Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Još jedna žrtva Algoritma, izbrisan Sandokan…

17. Veljača 2020.
Neven Antičević

SKLADIŠTE GRADIĆI još je jedna žrtva propasti svog vlasnika, ALGORITMA U STEČAJU. Zbog duga od oko 311 tisuća kuna otvoren je i zatvoren skraćeni stečajni postupak, a nakon pravomoćnosti tog rješenja SKLADIŠTE GRADIĆI bit će izbrisano iz Sudskog registra.

Jednostavni d.o.o. RS-SANDOKAN Sandokana Radelića iz Zagreba izbrisan je iz Sudskog registra nakon skraćenoga stečajnog postupka zbog duga od 200 tisuća kuna.
- Vladimir Bunić novi je predsjednik Uprave HELIOS FAROSA iz Staroga Grada umjesto Davora Sansevića, koji je ostao na poziciji člana Uprave. HELIOS FAROS prošle je godine izašao iz stečaja, u većinskom je vlasništvu PBZ CROATIA OSIGURANJA (70,83 posto dionica), a njime upravlja manjinski vlasnik VALAMAR RIVIERA, koja je u stečajnom postupku došla do 23,61 posto dionica. Bunić je i novi predsjednik NO-a MODRE ŠPILJE iz Komiže, koja ima istoga većinskog vlasnika – PBZ CO (91,01 posto dionica).

Novi su suvlasnici tvrtke P.W.U iz Zagreba sarajevska tvrtka ARBEN – GRAFIČKI SISTEMI  i beogradska AGS-GRAFIKA, obje u vlasništvu Martine Pasarić. Andreja Pasarić, vlasnica P.W.U.-a od 2005., ostala je na mjestu direktorice. P.W.U. je 2016. sklopio predstečajnu nagodbu s vjerovnicima kojom se obvezao da će isplatiti 21 milijun kuna dugova u sljedeće tri godine, s počekom od godinu dana. Inače, tvrtka je osnovana kao MAGNO PAPIR, 2003. mijenja naziv u ARBEN – GRAFIČKI SISTEMI, a nakon otvorenja predstečajnog postupka postala je P.W.U.

19. travanj 2024 06:43