Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Motel Plitvice u predstečaju, Adelso trgovina u stečaju, Goldcar rental u likvidaciji…

17. Svibanj 2021.
Motel Plitvice

Otvoren je predstečajni postupak za MOTEL PLITVICE, kojem su prihodi prošle godine pali s 42 milijuna kuna na sedam milijuna kuna, što je rezultiralo gubitkom od gotovo četiri milijuna kuna. Usporedbe radi, u 2019. je tvrtka koja upravlja motelom na zagrebačkoj obilaznici u Lučkom iskazala 26,7 milijuna kuna dobiti. Vjerovnicima koji potražuju 17 milijuna kuna predloženo je da otpišu 40 posto potraživanja, a preostalih 10 milijuna bilo bi isplaćeno, nakon godinu dana počeka, u 48 mjesečnih rata. Najveći vjerovnici su HAC (11,9 milijuna kuna) i NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA (3,9 milijuna kuna), koji je jeadn od 26 suvlasnika MOTELA, kao i država. Budući da tvrtka nema kreditnih zaduženja, nagodba će ovisiti o odluci tih dviju državnih tvrtki, ponajprije HAC-a, koji ima 70 posto potraživanja.

Tvrtka GOLDCAR RENTAL iz Zagreba, koja posluje u sklopu španjolske niskotarifne rent-a-car grupacije GOLDCAR, pokrenula je postupak likvidacije. Gerardo Miguel Bermejo Marban, Jose Francisco Blanco Gonzalez i Michel Kisfaludi nisu više direktori, a za likvidatora je imenovan Luka Vukelić, partner u odvjetničkom društvu ŽURIĆ I PARTNERI, koji ima iskustvo kao likvidator hrvatske ispostave američke kompanije za direktnu prodaju AMWAY.

Otvoren je stečajni postupak za ADELSO TRGOVINU (bivši PET PROM) iz Zagreba. Tvrtka za završne i instalaterske radove bila je u predstečaju koji je potvrđen u lipnju 2018., ali nagodba nije uspjela, pa je račun od siječnja 2020. u blokadi teškoj 2,5 milijuna kuna. Vjerovnici su pristali na otpis 44 milijuna kuna od ukupno 75 milijuna kuna potraživanja, ali tvrtka koja je od 2016. u vlasništvu nizozemskog FIVE HOLDINGSA nije uspjela realizirati nagodbu. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Maša Šoštarko, čime su prestali mandati direktora Ivana Presečana i prokuristice Snježane Matić. Ročište je zakazano za 2. rujna u Osijeku.

Obustavljen je predstečajni postupak za TAMI PROJEKT iz Dugog Sela u vlasništvu Tanje Poldrugač, koja je i direktorica, jer tvrtka nakon otvaranja predstečaja nije platila porez i prirez na dohodak, te doprinose.

13. travanj 2024 14:12