03. svibanj 2021.

Tvrtke u banani: Otvoren predstečajni postupak za Vrbovčanku zbog dugova od 9,8 milijuna kuna

Otvoren je predstečajni postupak za VRBOVČANKU težak 5,5 milijuna kuna, a još 4,3 milijuna kuna potraživanja banaka i leasinga ne sudjeluje u predstečaju.

Taj trgovac građevinskim materijalom i prijevoznik iz Vrbovca u vlasništvu Krunoslava Antolkovića i Ivana Antolkovića, koji su i direktori, prema prijedlogu plana restrukturiranja, došao je u probleme 'zbog pada prihoda uslijed negativnih utjecaja izazvanih pandemijom COVID-19'.

No, rezultati poslovanja u 2020. bili su gotovo na razini prethodne godine (16,7 milijuna kuna prihoda i oko 300 tisuća kuna dobiti). Prvi minus od 30 tisuća kuna zabilježen je u prva dva mjeseca ove godine. Nisu podmirene obveze prema Poreznoj upravi, bankama i dobavljačima i račun je prvi put bio blokiran 16. veljače.

Neosiguranim vjerovnicima predložen je otpis 60 posto od 4,7 milijuna kuna, a ostatak bi se isplatio nakon godine počeka u 48 mjesečnih rata. Osiguranom vjerovniku, RAIFFEISENBANKU, predložena je isplata kompletnog duga od 768 tisuća kuna nakon godine počeka u 72 mjesečne rate uz kamatu od 4,5 posto.