Tvrtke i karijere
StoryEditor

Vagros Zagreb - Četiri vlasničke promjene u 105 dana

12. Siječanj 2020.
Vlado Duspara
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Četvrtog vlasnika dobio je distributer mandarina Vagros Zagreb u posljednja tri i pol mjeseca. Vlasnički mandarinski vrtuljak pokrenuo je 21. prosinca 2018. osnivač, vlasnik i direktor Vlado Duspara. Direktorom je imenovao Miroslava Pavelića, a početkom veljače uzima poziciju prokurista. Umjesto Pavelića 12. veljače direktoricom je imenovao Katicu Posavac. Ona 18. rujna i vlasnički preuzima tvrtku od Duspare umjesto kojega je prokuru dodijelila donedavnom kratkotrajnom direktoru Paveliću. Posavac je 24. rujna direktorsku poziciju prepustila Vladi Novaku, a tvrtku od nje 4. listopada vlasnički preuzima Pavelić, ali na manje od dva mjeseca.

Nova je vlasnica od 31. prosinca Apertus gradnja koju je u veljači prošle godine osnovala Suzana Bilić, a novi je direktor umjesto Novaka Denis Bilić.

Od rujna je račun tvrtke Vagros Zagreb bio u nekoliko navrata blokiran, a u studenome je otvoren predstečajni postupak zbog 35 milijuna kuna tražbina, od čega je 12,4 milijuna dospjelo na naplatu. Najveće su vjerovnice Podravska banka (15 milijuna kuna) i Erste banka (7,7 milijuna kuna). Tvrtka je, prema podacima Poslovne Hrvatske, 2018. ostvarila 86 milijuna kuna prihoda i iskazala dobit od 1,6 milijuna kuna. 

18. travanj 2024 23:30