Tvrtke i karijere
StoryEditor

Velike promjene u Atlantskoj plovidbi: Tko je novi glavni direktor Marko Domijan?

03. Siječanj 2020.
Marko Domijanfoto Dražen Lapić
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

S početkom prosinca na snagu su stupile velike promjene u ATLANTSKOJ PLOVIDBI, koja je promijenila način upravljanja i obavila kadrovski 'face-lifting'. Dubrovački brodar prešao je s dualističkog na monistički model. Umjesto Nadzornog odbora i Uprave, tvrtkom od početka prosinca upravljaju Upravni odbor i izvršni direktori.

Na čelu Upravnog odbora je dosadašnji predsjednik NO-a Igor Bilbija, privatni investitor, koji je od 2017. s 10,07 posto dionica najveći pojedinačni dioničar ATLANTSKE. Njegov zamjenik je dosadašnji predsjednik Uprave Pero Kulaš, koji je vodio tvrtku od 2011. Njih dvojica imaju neizvršne funkcije. Treći član UO-a je  Marko Domijan, koji je imenovan i glavnim izvršnim direktorom.

Domijan je od početka 2017. u ATLANTSKOJ, a dosad je bio zadužen za kvalitetu i upravljanje projektima. Ima dvadesetogodišnje iskustvo u brodogradnji. Do 2014. se kalio u brodogradilištu VIKTOR LENAC, gdje je došao do pozicija komercijalnog direktora, pa direktora marketinga i prodaje. Prije ATLANTSKE bio je tri godine menadžer u turskoj brodograđevnoj grupaciji GEMAK.   

Uz Domijana, izvršnim direktorima imenovani su dosadašnji članovi Uprave Edo Taslaman, Vicenco Jerković i Ivica Šurković. Novo vodstvo dobilo je mandat od šest godina.

Od dosadašnje Uprave u novoj upravljačkoj strukturi nije jedino Marin Matana. Kako je ukinut NO, prestale su funkcije svih devet članova. To su bili predsjednik Igor Bilbija, koji je prešao na čelo UO-a, te Duško Vladović Relja (bivši zamjenik predsjednika) i članovi Boško Ercegovac, Nikola Mišetić, Hrvoje Jerković, Oleg Uskoković, Tomislav Dumančić, Dragan Rudan i Vlaho Lonza.

Pretpostavka za ove promjene bile su statutarne promjene, odnosno novi Statut tvrtke, koji je donesen na Skupštini održanoj 14. kolovoza, kada je i izabran aktualni Upravni odbor.

24. travanj 2024 13:30