Klub izvoznika
StoryEditor

AD Plastik grupa ugovorila 24 milijuna eura poslova za Suzuki

01. Prosinac 2020.
AD Plastik
AD Plastik grupa je ugovorila 24 milijuna eura novih poslova za Suzukijev redizajnirani model S-Cross, priopćeno je u utorak iz solinskog proizvođača autodijelova.

AD Plastik će isporučivati različite komponente eksterijera i interijera s tri svoje lokacije pa će se tako, osim u mađarskoj tvornici, po prvi put komponente za tog japanskog proizvođača automobila isporučivati i iz tvornica u Solinu i Zagrebu.

Grupa je ujedno postala razvojni partner za Suzuki te dobavljač u tehnologiji bojenja. Odgovorna je za razvoj vrlo zahtjevnih proizvoda što projektu daje još veći značaj, a istovremeno je Magyar Suzuki Corporation tvornicu u Zagrebu prepoznao kao jednu od najboljih u regiji u tehnologiji bojenja, navode iz AD Plastika.

Predviđeno trajanje projekta je sedam godina, a početak serijske proizvodnje planiran je krajem 2021. godine u mađarskoj tvornici Esztergom.

Član Uprave za prodaju i projekte AD Plastika Mladen Peroš istaknuo je kako je jedan od njihovih strateških ciljeva prilikom akvizicije proizvodne lokacije u Mađarskoj bio diversifikacija portfelja kupaca. Zahvaljujući toj poslovnoj odluci, Suzuki je ušao na panel kupaca AD Plastika jer je tvornica u Mađarskoj imala dugogodišnju suradnju s tim kupcem u tehnologijama injekcijskog prešanja i puhanja, naglasio je.

- Posao koji smo ugovorili vrlo je značajan za budući razvoj poslovanja jer smo proširili suradnju, ugovorili aspektne pozicije s dodanom vrijednošću i ušli na panel razvojnih dobavljača. Dio smo poslova dogovorili kao dobavljač prvog reda, a dio kao dobavljač drugog reda i to preko tvrtke Euroasia koja je njihov dugogodišnji logistički partner - rekao je Peroš.

AD Plastik grupa kao razvojni dobavljač odgovorna je za razvoj i validaciju proizvoda, procesa, alata i naprava. Osim tehnologije injekcijskog prešanja, navedenim su projektom obuhvaćene tehnologije bojenja, puhanja, kromiranja, ekstruzije te montaže koje uključuju vibraciona i ultrazvučna zavarivanja.

Inače, Suzuki S-Cross je među deset najprodavanijih vozila u srednjoistočnoj Europi, a riječ je o crossoveru koji ima značajke kompaktnog automobila s rješenjima koja se koriste u terenskim modelima.

24. travanj 2024 12:41