Klub izvoznika
StoryEditor

AD Plastik - Novi ugovori na ruskom i europskom tržištu vrijedni 31,8 milijuna eura

08. Veljača 2020.
Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastikafoto Ratko Mavar
Na ruskom su tržištu sklopljeni dodatni poslovi za alijansu Renault – Nissan – AvtoVAZ (22,4 milijuna eura), a na europskom tržištu s Grupom PSA, s kojom je ugovoreno 9,4 milijuna eura novih poslova

AD Plastik grupa ugovorila je nove poslove za rusko i europsko tržište vrijedne 31,8 milijuna eura. Na ruskom su tržištu ugovoreni dodatni poslovi za alijansu Renault – Nissan – AvtoVAZ u vrijednosti od 22,4 milijuna eura, a na europskom se tržištu nastavlja suradnja s Grupom PSA, s kojom su ugovoreni novi poslovi od 9,4 milijuna eura. Tvornica AD Plastik Togliatti u Rusiji proizvodit će dijelove za novi model Lada Granta te nove modele vozila Renault Logan i Sandero. Početak serijske proizvodnje tih modela planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021., a projekti će, kako je predviđeno, trajati osam godina.

Tvornica AD Plastik grupe u Mladenovcu ugovorila je proizvodnju vodilica stakla za Opel Astru, najprodavanije Opelovo vozilo, u vrijednosti od 5,8 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u četvrtom tromjesečju 2021., a predviđa se da će projekt trajati osam godina.

U solinskoj će se tvornici proizvoditi dijelovi eksterijera za Fiat Ducato i Opel Vivaro. AD Plastik grupa prvi put proizvodi dijelove za te modele gospodarskih vozila, a ugovoreni posao vrijedan je 2,2 milijuna eura. U Solinu će se ujedno proizvoditi ekstraktori zraka za vozila Peugeot 308 i Opel Astra, a projekt stoji 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje unutar tog projekta planiran je za prvo tromjesečje 2021., a očekuje se da će trajati sedam godina. 

23. travanj 2024 23:57