Klub izvoznika
StoryEditor

Alarm automatika: Tri nova rješenja za tvrtke koje rade u uvjetima pandemije

25. Travanj 2020.
Boris Popovićfoto Ratko Mavar
Trgovcima je ponuđen sustav upravljanja ulaznim vratima koji ne dopušta ulazak novih kupaca dok se njihov broj ne spusti ispod zadanog ograničenja, aerodromima i bolnicama beskontakno mjerenje tjelesne temperature, a financijskim poslovnicama govorna komunikacija među ljudima u odvojenim prostorijama

Riječka tvrtka Alarm automatika poslovanje je vrlo brzo prilagodila situaciji prouzročenoj pandemijom koronavirusa. Jedan od izazova s kojim se trgovine danas suočavaju jest ograničenje broja kupaca u prodajnom prostoru, zato je na tržište plasirala sustav upravljanja ulaznim vratima koji ne dopušta ulazak novih kupaca dok se njihov broj ne spusti ispod zadanog ograničenja.

– Čim je nastupila pandemija, počeli smo tražiti rješenja među svojim proizvodima kako bismo pomogli klijentima u rješavanju problema s kojima su se suočili. Djelovali smo hitno, diverzificirali proizvode koje imamo i osmislili nova rješenja. Mnogi su prestrašeni, ali mi smo odlučili ne predati se, nego boriti – kaže predsjednik Uprave Alarm automatike Boris Popović.

Na tržište je tvrtka izašla i s medicinskom kamerom Medicas koja omogućava beskontaktno mjerenje tjelesne temperature. Rješenje je namijenjeno bolnicama i zračnim lukama, ali u pripremi je i jednostavnije i jeftinije rješenje mjerenja tjelesne temperature kojim će se se moći koristiti dječji vrtići, škole i ostale institucije jer bi se umjesto kamerama tjelesna temperatura mjerila senzorom na zapešću.

Alarm automatika osmislila je i tzv. sustave interkoma koji omogućavaju govornu komunikaciju među ljudima koji se nalaze u odvojenim prostorijama kako izravan kontakt ne bi ugrozio sigurnost klijenata i zaposlenika, što je posebno zanimljivo bankama, poštama i ostalima koji nude šalterske usluge.

20. travanj 2024 03:10