25. travanj 2020.

Alarm automatika: Tri nova rješenja za tvrtke koje rade u uvjetima pandemije

Boris Popović    foto Ratko Mavar

Trgovcima je ponuđen sustav upravljanja ulaznim vratima koji ne dopušta ulazak novih kupaca dok se njihov broj ne spusti ispod zadanog ograničenja, aerodromima i bolnicama beskontakno mjerenje tjelesne temperature, a financijskim poslovnicama govorna komunikacija među ljudima u odvojenim prostorijama

Riječka tvrtka Alarm automatika poslovanje je vrlo brzo prilagodila situaciji prouzročenoj pandemijom koronavirusa. Jedan od izazova s kojim se trgovine danas suočavaju jest ograničenje broja kupaca u prodajnom prostoru, zato je na tržište plasirala sustav upravljanja ulaznim vratima koji ne dopušta ulazak novih kupaca dok se njihov broj ne spusti ispod zadanog ograničenja.

– Čim je nastupila pandemija, počeli smo tražiti rješenja među svojim proizvodima kako bismo pomogli klijentima u rješavanju problema s kojima su se suočili. Djelovali smo hitno, diverzificirali proizvode koje imamo i osmislili nova rješenja. Mnogi su prestrašeni, ali mi smo odlučili ne predati se, nego boriti – kaže predsjednik Uprave Alarm automatike Boris Popović.

Na tržište je tvrtka izašla i s medicinskom kamerom Medicas koja omogućava beskontaktno mjerenje tjelesne temperature. Rješenje je namijenjeno bolnicama i zračnim lukama, ali u pripremi je i jednostavnije i jeftinije rješenje mjerenja tjelesne temperature kojim će se se moći koristiti dječji vrtići, škole i ostale institucije jer bi se umjesto kamerama tjelesna temperatura mjerila senzorom na zapešću.

Alarm automatika osmislila je i tzv. sustave interkoma koji omogućavaju govornu komunikaciju među ljudima koji se nalaze u odvojenim prostorijama kako izravan kontakt ne bi ugrozio sigurnost klijenata i zaposlenika, što je posebno zanimljivo bankama, poštama i ostalima koji nude šalterske usluge.