Klub izvoznika
StoryEditor

Podravka - Pokrenut investicijski ciklus radi podizanja konkurentnosti

22. Svibanj 2021.
Martina Dalić
Optimizacijom logistike Podravka počinje izrađivati projekt investicije u novi logističko-distributivni centar. Tako planira optimirati ukupne logističke operacije

Nadzorni odbor Podravke dao je suglasnost Upravi kompanije za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se provoditi u nekoliko faza. Tako Podravka, među ostalim, pokretanjem optimizacije logistike počinje izrađivati projekt investicije u novi logističko-distributivni centar. Cilj je optimizacija ukupnih logističkih operacija koja će unaprijediti učinkovitost Grupe Podravka i pridonijeti podizanju konkurentnosti poslovanja. U sklopu odobrenog investicijskog ciklusa Nadzorni odbor dao je prethodnu suglasnost za informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici radi unaprjeđenja energetske učinkovitosti, korporativne i informacijske sigurnosti sustava te stvaranja odgovarajućih uvjeta za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane zakonske norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

Osim ta dva vrlo važna projekta, Grupu očekuje još nekoliko velikih projekata kojima se nastoji tehničko-tehnološki modernizirati i digitalno transformirati kompaniju te je dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti na sve veće zahtjeve mnogih tržišta na kojima posluje.

Inače, prihodi od prodaje u prvome ovogodišnjem kvartalu očekivano su bili 12 posto niži nego u istome lanjskom razdoblju, koje je bilo obilježeno gomilanjem zaliha kupaca. Unatoč tome ostvarena neto dobit bila je istodobno 15,6 posto veća te je iznosila 105 milijuna kuna. 

26. travanj 2024 03:22