Klub izvoznika
StoryEditor

Suradnja Klastera zdravstvene industrije Kvarnera s indijskim Institutom ajurvede

23. Listopad 2021.
Akademska suradnja uključivat će sudjelovanje u istraživanju, održavanje predavanja, radionica i drugih takvih aktivnosti o ajurvedi te razvoj akademskih standarda za ajurvedsko obrazovanje u Hrvatskoj

Klaster zdravstvene industrije Kvarnera, čiji je član i JGL, potpisao je poslovnu suradnju s indijskim Institutom ajurvede, autonomnom organizacijom pod ministarstvom AYUSH (ayurveda, yoga, naturopathy, unani, siddha, sowa-rigpa and homoeopathy) Republike Indije. Rezultat je to zajedničke želje jačanja i umrežavanja u proučavanju tradicionalnih medicinskih sustava, posebice na području ajurvede.

Akademska suradnja uključivat će sudjelovanje u istraživanju, održavanje predavanja, radionica i drugih takvih aktivnosti o ajurvedi, kao i razvoj akademskih standarda za ajurvedsko obrazovanje u Hrvatskoj. Naime, ministarstvo AYUSH ima za cilj obrazovanje, istraživanje i širenje autohtonih sustava alternativne medicine u Indiji, a suradnja s Klasterom prva je takva u Hrvatskoj.

– U vrijeme pandemije znanstvena zajednica u Indiji istaknula je jogu i ayurvedu kao jednostavne i učinkovite mjere za vraćanje zdravlja populacije, dok je u Hrvatskoj na sličan način struka podržala ispiranje nosne sluznice morskom vodom iz Jadrana, kao primjer korištenja znanstveno dokazanih prirodnih pristupa zdravlju – rekla je na svečanosti potpisivanja ugovora Anna Maria Librić, direktorica strateškog marketinga JGL-a.

Dr. Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera, istaknuo je da ta poslovna suradnja s indijskim ministarstvom otvara novu mogućnost umrežavanja 32 članice Klastera s potencijalnim partnerima iz Republike Indije. 

19. travanj 2024 07:21