Klub izvoznika
StoryEditor

Tehnix prodao deset kabina za izolaciju, upiti i dalje stižu iz zemalja EU i svijeta

29. Ožujak 2020.
Tehnix - kabine za izolaciju

Đuri Horvatu, direktoru, vlasniku i glavnom inovatoru renomirane tvrke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, trebalo je svega nekoliko dana da osmisli novi proizvod, koji je, od kada se pojavio na tržištu, izazvao veliku pozornost javnosti. Riječ je o kabini za izolaciju osoba zaraženih koronavirusom ili onih koje nemaju simptorme bolesti, ali moraju provesti određeno vrijeme u samoizolaciji. U Tehnixu, koji veliki dio svoje proizvodnje plasira na inozemna tržišta, zasada je proizvedeno dvadesetak kabina, deset ih je već prodano, a upiti i dalje stižu iz Hrvatske, Slovenije, Luksemburga i ostalih zemalja EU i svijeta, jer ugroza virusom COVID-19, nažalost je globalna pandemija.

Kako za Lider kaže Horvat, proizvodnja nije stala, dapače, i dalje rade u tri smjene pridržavajući se svih mjera opreza, na bolovanju su samo radnici koji moraju ostati kod kuće s malom djecom. Stoga u vrlo kratkom roku, bude li većeg ineteresa kupaca, na tržište mogu plasirati sve narudžbe koje za kabine zaprime.

- Veliki je interes za ovim prozivodom, što ne čudi, jer je to jedinstveni, potpuno odvojen prostor koji ima sav komfor za boravak do četiri zaražene osobe ili osobe koje su u samoizolaciji, tako da je sasvim siguran za korištenje, kako onih u izolaciji tako i osoblje koje će se brinuti o izoliranima - rekao je Horvat.

Kabina ima sav sanitarni i boravišni komfor. Beskontaktni pristup omogućava, uz sigurnost korištenja, i jednostavnu dostavu hrane i lijekova, te uzimanje uzoraka. U Tehnixu se pripremaju za veće narudžbe, jer proizvod nije namijenjen samo medicinskim ustanovama nego raznim institucijama i poduzećima za izolaciju zaraženih radnika ili onih koji dolaze iz inozemstva i moraju u samoizolaciju, ali kupci mogu biti i hoteli, autokampovi, otoci, vojska, stoga pretpostavljaju da novih narudžbi neće manjkati.

Cijena korona kontejnera iznosi približno osam tisuća eura, a Lider ekskluzivno doznaje da ono na čemu se trenutačno u Tehnixu intenzivno radi je mobilno postrojenje za zbrinjavanje infektivnog otpada, korištenih maski, rukavica i ostale opreme za zaštitu od virusa.

- Riječ je o zatvorenom sustavu, također beskontaktnom, u kojem se termički uništava infektivni otpad i korištena oprema. Svako postrojenje je mobilno, dovodi se do korisnika koji tada ne mora odvoziti otpad nego ga na licu mjesta uništava - objašnjava Đuro Horvat.

Pozitivne reakcije stižu sa svih strana, a mobilno postrojenje za zbrijnjavanje kontaminiranog otpada biti će javnosti službeno predstavljeno u slijedećih nekoliko dana.

01. svibanj 2024 19:48