Klub izvoznika
StoryEditor

Vetropack Straža - Svečano obilježena 25. obljetnica ulaska u švicarsku grupaciju

11. Rujan 2021.
Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže
Proteklih četvrt stoljeća za tvornicu staklene ambalaže u Humu na Sutli obilježeno je velikim investicijama koje su joj omogućile kontinuiran uspon i izrastanje u jednu od najmodernijih europskih staklana

Jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj, tvrtka Vetropack Straža iz Huma na Sutli, prošlog je tjedna svečano proslavila 25. obljetnicu od ulaska u švicarsku grupaciju Vetropack. Uz poslovne partnere tvrtke na svečanosti su bili brojni ugledni gosti iz političkog života, među kojima i, kao premijerov izaslanik, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te izvanredna i opunomoćena veleposlanica Švicarske Konfederacije u RH, Nj. Eksc. Emilija Georgiev Regamey.

Proizvodnja staklene ambalaže u Humu na Sutli pokrenuta je prije više od 160 godina, no tvrtkin stalni uspon, obilježen visokim investicijama, omogućen je upravo otkako posluje u Vetropackovu sustavu. Kruna tih investicija, oko dvije milijarde kuna u proteklih 25 godina, u veljači je ove godine završen najskuplji i najkompleksniji remont peći u povijesti tvornice, čime je kapacitet proizvodnje povećan za 15 posto. Na godišnjoj razini tvornica proizvodi više od milijardu staklenih spremnika, od čega 70 posto izvozi.

– Vetropackov dolazak u Hrvatsku i i njegovo preuzimanje tadašnje tvornice stakla Straža bio je gotovo najvažniji trenutak za preživljavanje poduzeća. Međutim, nismo samo preživjeli nego, štoviše, u proteklih 25 godina Vetropack Straža izrasla je u jednu od najsuvremenijih europskih staklana i jedan od najjačih stupova Vetropackova tima – rekao je Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže. 

20. travanj 2024 09:04